Vali Pehlivan’dan 23 Nisan mesajı

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 103. yıldönümü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan ederek onlara duyduğu güvenin ifadesi olan, dünyadaki tek çocuk bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, başta sevgili çocuklarımız olmak üzere bütün milletimize kutlu olsun.

Milletimizin, şanlı tarihinden, şanlı ecdadından, milli ve manevi değerlerinden aldığı güç ile kenetlenerek; “milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” ilkesi ile kurtuluş savaşı yıllarında yürüttüğü var oluş mücadelesinin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, egemenliğimizin teminatıdır.

Aziz Milletimiz, başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan Mustafa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sevk ve iradesiyle kutsal vatan topraklarının dört bir yanında, yediden yetmişe, kadınından erkeğine birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği bağımsızlık mücadelesini mutlak bir zaferle neticelendirmiştir.

Milli mücadelemin kazanılması, geleceğe dair umutların yeşermesine, yeni ufukların açılmasına vesile olmuş; millet egemenliğine dayalı Cumhuriyetimizin ilanına zemin hazırlamıştır.

Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluş yıl dönümünü çocuklara bir bayram olarak armağan etmesi, çocuklara verdiği önemin ve duyduğu sevginin,itimatın göstergesidir.

Nasıl ki kendilerinden önceliler bugünlerimize katkı sağladı; geleceğimizin teminatı çocuklarımız, bayram olarak armağan edilen bu anlamlı günün milletimiz için taşıdığı manayı idrak ederek, değerlerine yürekten bağlı, çağın gerektirdiği bilgiyle donanmış bireyler olarak yetişecek, çalışarak,üreterek,her sahada eserler ortaya koyarak ülkemizin güçlü yarınlarına kıymetli katkılar sunacaktır.

Bu duygularla, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla ebedi vatanımız olarak tescilleyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 103.kuruluş yıldönümünü ve sevgili çocuklarımızın, necip milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Başa dön tuşu
1xbet giriş