Toroslar Belediyesinin Kasım Ayı Meclis Toplantısı

 Toroslar Belediyesinin Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz Başkanlığında gerçekleşti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanan “Toroslar Belediyesinin 2024 mali yılı evsel katı atık tarifesi”nin belirlenmesine ilişkin teklif görüşülerek, Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na oy birliğiyle havale edildi.

“KÜLTÜR VE TAZİYE EVİMİZ HAYIRLI OLSUN”

Daha sonra, mülkiyeti Toroslar Belediyesine ait Tapunun Yalınayak Mahallesi, 4085 ada 1 parsel olarak kayıtlı 834 metrekarelik taşınmaz üzerine Toroslar Belediyesi tarafından 25.11.2022 tarihli protokol kapsamında yaptırılan Kültür ve Taziye Evi’ne isim verilmesine ilişkin teklif görüşüldü.

Hayırsever vatandaşlar ile birlikte Mevlana Mahallesi’ne kazandırılan ve yakın zamanda açılışı yapılacak olan Kültür ve Taziye Evi’ne “Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi” isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, vatandaşların taziyelerini daha iyi bir ortamda kabul etmelerini sağlamak için Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirdikleri Kültür ve Taziye Evi’nin hayırlı olmasını diledi.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR”

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen gündem maddelerinin de görüşüldüğü toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 10 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaparak; “Bir hafta sona Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü. Atamızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu son dönemde yaşadığımız olaylar, Ortadoğu’da Atatürk’ün büyük bir insan, büyük bir devlet adamı olduğunu bir kez daha ortaya koydu” dedi.

İsrail’in Filistin topraklarına yaptığı zulmü ve alçak saldırıları bir kez daha kınadıklarını söyleyen Başkan Yılmaz; “Filistin’de yaklaşık bir aydır insanlık dışı vahşet devam ediyor. Dünyanın gözünün içine baka baka canlı yayında çocuklar, siviller ölüyor ve dünya bunu izliyor. Bu vahşeti bir kez daha kınıyoruz. “2000’li yıllara geldik, bu çağda böyle şeyler olur mu?” diyoruz ama ne yazık ki oluyor. İnşallah bunun da en kısa zamanda durdurulmasını diliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Toplantısı ise 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş