Mersin’de gerçekleştirilen ‘Niyo’ dizisinin çekimleri bitti

Mersinli yönetmen Fatih Özmen’in kaleminden objektiflere aktarılan ve çekimi Mersin’de gerçekleştirilen ‘Niyo’ dizisinin çekimleri bitti.

Hayali sanat yapmak olan Niyazi’nin, yaşamını sürdürebilmesi için maddiyata bağlı bir meslek için hayallerini mecbur kalarak ertelemesinin anlatıldığı dizi de Mersinli birçok genç oyuncu ve öğrenci de yer aldı.

Hedefinin Mersin’de sanata ve oyunculara bir kapı açmak olduğunu belirten yapımcı ve yönetmen Özmen, Niyo dizisinin kısa özetini şöyle açıkladı: “Hayalleri sanat yapmak olan Niyazi’nin, yaşamını sürdürebilmesi için maddiyata bağlı bir meslek için hayallerini mecbur kalarak satmasını anlatmaktadır. Sanatın ilk aşamalarında destek bulamaması ve geçim sıkıntıları, hayatı boyunca engel olmaktadır. Ailenin de maddi durumlarının kötü olmasından kaynaklı olarak anne ve baba baskılarına da maruz kalmaktadır. Mesleği olan makine mühendisliğini de kazanmasına rağmen mesleği üzerine iş bulamayıp, farklı meslekler üzerine çalışmayı, yarışmalara katılmayı dener. Ancak bir türlü başarıya ulaşamaz.”

YÖNETMEN ÖZGEÇMİŞİ VE FİLMOGRAFİSİ

1987 yılı Mersin doğumlu olan Fatih Özmen, 2003 yılından itibaren müzik ile ilgilenmektedir. 2010 yılından itibaren 2D – 3D Görsel ve Animasyon projeleri hazırlamaktadır. Sinemaya, 2017 yılında kendi müzik kliplerini çekerek başlamıştır. 2017 yılında ilk kısa filmi olan Bulaşıcı Yalnızlık, sonrasında Kandaki Düşman ve Savunma adlı filmlerini çekmiştir. 2018 yılında Hayal, Anımsama, Babam, Merhamet, Gales-Günlük, Gales-Kadraj, Gales-Nesnel ve Gales-Pencere adlı kısa film serisini çekmiştir. 2019 – 2020 yıllarında Mahsusa ve Çocuk Şube adlı sinema filmlerinin görsel efekt ekibinde yer almıştır. 2020 Yılında Menfur adlı web dizi projesine başladı ve projelerini sürdürmektedir.

NİYO YAPIMCI GÖRÜŞÜ

Hayalleri sanat yapmak olan Niyazi’nin, yaşamını sürdürebilmesi için maddiyata bağlı bir meslek için hayallerini mecbur kalarak satmasını anlatmaktadır. Sanatın ilk aşamalarında destek bulamaması ve geçim sıkıntıları, hayatı boyunca engel olmaktadır. Ailenin de maddi durumlarının kötü olmasından kaynaklı olarak anne ve baba baskılarına da maruz kalmaktadır. Mesleği olan makine mühendisliğini de kazanmasına rağmen mesleği üzerine iş bulamayıp, farklı meslekler üzerine çalışmayı, yarışmalara katılmayı dener. Ancak bir türlü başarıya ulaşamaz.

SİNOPSİS (Senaryonun kısa özeti)

Aile baskısı ile makine mühendisliğini bitiren Niyazi (Niyo), aslında ünlü bir pop yıldızı olma hayaliyle yaşamaktadır. İşsizliği nedeniyle evdeki maddi sıkıntı, büyük bir sorun haline gelmiştir. Bunun üzerine Niyazi, çeşitli yollara başvurarak para kazanma çabalarına başlar. Ancak, başladığı bu yolculuk hayal ettiği gibi değildir.

Başa dön tuşu
1xbet giriş