Hacı Özkan’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler  Günü nedeniyle  bir mesaj yayınladı.

Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır.

Basın, toplumun konuşan dili, gören gözü ve işiten kulağıdır. Gazetecilik, demokratik ve şeffaf toplumların vazgeçilmez unsurlarından biridir. Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında bilgiye ulaşma hızı giderek kısalmakta ve doğru bilgiye ulaşmak için gazeteciliğin önemi giderek artmaktadır.

Tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtan basın mensuplarımız büyük bir özveriyle çalışarak, onurlu ve yorucu bir mesleği icra etmektedirler. Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Basın kuruluşları ve gazeteciler, darbe girişiminin bastırılmasında ve duyurulmasında da çok önemli bir görev üstlenmişlerdir.

Basın mensuplarımızın, görev ve sorumluluklarını medya etik kuralları çerçevesinde daha önce olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getireceklerine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerini büyük bir özveriyle ifa eden ulusal basın mensuplarımız ile ilimizin gelişmesine ve kalkınmasına da büyük katkılar sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bütün gazetecilere hızlı ve doğru haber yarışında başarılar diliyor, ebediyete irtihal eden basın çalışanlarımızı rahmetle anıyorum.

Başa dön tuşu
1xbet giriş