Cumhuriyetin 100’üncü Derneğin 4.üncü yaşı çoşkuyla kutlandı

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi 4.Yaşını ve Cumhuriyetin 100.yılını Kadın dernekleri, Kadın Muhtarlar ve üyeleriyle kutladı.

Mersin Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili İzzet Mireş, Başkan Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Havva Güngeç, Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü ve TÜKD Başkan Yardımcısı Deniz Şehitoğlu, Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Gürağaç, ADD, ÇYDD, 29 Ekim Kadınları Derneği, Mersin Meslek Adamları Derneği, Kader Başkan ve Yöneticilerinin, TÜKD Mersin Yöneticilerinin katıldığı kutlama yemeğinde, Mersin Şube Başkanı Avukat Şerife Arıcı Yıldız bir açılış konuşmasında; “Toplumsal cinsiyet eşitliği düşüncesi ve bilincinin toplumda yaygınlaştırılması bunun için ulusal ve uluslararası iş birliklerinde bulunması ve Türk kadınının Avrupa’da da dünyada da bu özellikleriyle en iyi şekilde temsil edilmesi ,bu kapsamda temel etkinliğimiz kız öğrencilere ,üniversite öğrencilerine burs sağlamak gerek derneğimizin bütçesinden, gerek üyelerimizden, gerek dışarıdan yurtdaşlarımızın bağışlarıyla öncelikle onların üniversite eğitimini görüp bir meslek sahibi edinmesini sağlamak.

“Çok kıymetli haklar kazandık ama 100 yıldır bu hakları kullanabilmenin mücadelesini veriyoruz”

Mersinde tüm bunları yaparken siz çok değerli mücadele arkadaşlarımla her zeminde her platformda olmaktan büyük gurur duyuyorum çünkü biz inanıyoruz ki kadın mücadelesi ve biliyoruz ki çok zor ve ağır bi mücadele Cumhuriyetle birlikte biz çok kıymetli haklar kazandık ama 100 yıldır bu hakları kullanabilmenin mücadelesini veriyoruz ne yazık ki son 20 yıldır da bu hakları kaybetmemenin mücadelesi veriyoruz bu mücadelede ki güç birliğimiz duygu birliğimiz çok kıymetli, bugün de Cumhuriyetin 100. yılında da bu vizyonumuzu güçlü bir şekilde sürdürmek, kadınların destek edinilmesi güçlenmesi, fırsatlar da eşitlenmesi için güçlü bir mücadele verme kararıyla 4.yaş günümüzü ve aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yaşını kutluyoruz .

Türk kadını olarak böyle bir günü kutlamaktan bahtiyarız bu nimetleri cumhuriyetle birlikte bize kazandıran armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız . Bu mücadelenin başarısı için sürdürme kararlılığımız tamdır hiçbir şey ona engel olamayacaktır yarınlar da eşit özgür güçlü kadınlar için sizlerle hep birlikte olmayı diliyoruz ,”ifadelerine yer veren Arıcı Yıldız, şubelerin in 4.yılı Cumhuriyetin 100.yılını kutlama mutluluğunu paylaştıkları için tüm katılımcılara teşekkür etti.

Türk Üniversiteli Kadınları 2.yüzyılında da Atatürk’ün kurduğu, verdiği haklarla kadını yücelttiği Cumhuriyeti ve değerlerini savunmaya, haklarını korumaya devam etme kararlılıklarını bildirdi.

Kutlama, Mersin Barosu’nun en kıdemli çalışan kadın üyesi Av. Ülker Sakınç’ın, Cumhuriyetin getirdiği kazanımlarla ilgili konuşması, konser, pasta kesimi ve canalı müzik eşliğinde sona erdi.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş