Yenişehirliler 7’den 77’ye bir arada

Mersin Yenişehir Belediyesi, pandemi sürecinde sokağı çıkma kısıtlamalarından dolayı evlerinde kalan ve sosyalleşme imkânı bulamayan çocuklar ve yaş almış vatandaşlar için “7’den 77’ye Bir Aradayız” etkinliği düzenledi.

Yenişehir Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü “7’den 77’ye Bir Aradayız” etkinliğiyle çocukları ve yaş almış vatandaşları eğitici ve eğlenceli aktivitelerle buluşturdu. Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası içerisinde bulunan Yenişehir Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Orgül Müzik ve Sanat Atölyesi Çocuk Orkestrası birbirinden güzel eserleri izleyiciler için seslendirdi. Berivan Fırat Sanat Atölyesi, Karaca Art ve Pir Sanat Atölyesi eğitmenleri tarafından verilen ebru sanatı, tuval üzerine yağlı boya ve çamur etkinliğinde çocuklar ve yaş almış vatandaşlar birlikte resim çizdi, çamurdan heykeller yaptı. 7’den 77’ye Bir Aradayız etkinliğinde ayrıca Psikolog Ebru İzgi tarafından“Pandeminin çocuklar ve yaşlılar üzerindeki etkileri” ile ilgili sunum yapıldı ve Neslihan Gerim ise katılımcılara nefes terapisieğitimleri verdi.

Başkan Özyiğit, “Birlikte olmaya, dayanışmaya ve paylaşmaya çok ihtiyacımız var.”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de etkinlikte çocuklar ve vatandaşlarla buluştu. Hemşehrilik duygusunun en üst düzeye çıkması için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Pandemi sürecini büyük ölçüde atlattık, salgının tekrar geri gelmemesi en büyük dileğimiz. Bu tür etkinliklerde bir araya gelmek ve buluşmak için pandemi nedeniyle çok zaman kaybettik. Bugün burada olmak, çocuklarımızın ve yaş almış hemşehrilerimizin buluşması bizi de çok mutlu etti. Bizim birlikte olmaya, dayanışmaya ve paylaşmaya çok ihtiyacımız var. Yenişehir’imizde bu birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Hemşehrilik duygusunun en üst düzeye çıkması için de çalışmalarımızı sürdürüleceğiz. Etkinliğimize katılan ve destek sunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı. Başkan Özyiğit, etkinliğe katılan çocuklara kitap setleri de hediye etti.

Başa dön tuşu
1xbet giriş