Yenişehirli Yusuf Efe’ye ODTÜ’den davet mektubu

Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları’nda büyük bir başarıya imza atarak, bronz madalya kazanan Yenişehir’deki Mersinli Ahmet İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yusuf Efe Erdem’e Orta Doğu Teknik Üniversitesinden davet mektubu geldi. Yusuf Efe geçtiğimiz hafta Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ziyaret etmiş ve ileride ODTÜ’de okumak ve bilim insanı olmak istediğini söylemişti.

Amerika’da bulunan Güney Illinois Üniversitesi(SIU)ve Singapur Uluslararası Matematik Yarışmaları Merkezi(SIMCC)tarafından düzenlenen Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan ve hedefinin ODTÜ’de okumak olduğunu söyleyen Yusuf Efe’ye ODTÜ’den anlamlı bir mektup geldi.

Yusuf Efe’ye gönderilen hediye paket ile birlikte ODTÜ Rektör Danışmanı Prof.Dr.Eren Kalay imzalı mektupta şu ifadelere yer verildi: “Sevgili Yusuf Efe, Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında derece alıp, ODTÜ’de okumak istediğini öğrendim. Öncelikle seni gönülden tebrik ediyorum. Hayallerinin peşinden koşup çok iyi bir bilim insanı olmanı dilerim.  Uygun bir zamanda ailenle birlikte ODTÜ’de misafir etmek isteriz seni. Hem Cahit Arf gibi dünyaca ünlü matematik hocalarımızın ders verdiği Matematik Bölümünü de ziyaret ederiz.  Seni ve aileni bir kez daha tebrik eder, tüm hayallerinin gerçek olmasını dilerim.”Mektubu alan Yusuf Efe ise “ Çok mutlu oldum, benim için çok güzel oldu. İnşallah en yakın zamanda giderim. Ama asıl amacım orada okumak ve eğitim almak.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Yusuf Efe’ye ODTÜ’den gelen mektubun çok anlamlı olduğunu söyleyerek, duyarlı davranışlarından dolayı ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eren Kalay’a teşekkür etti.

Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları’nda büyük bir başarıya imza atarak, bronz madalya kazandı.

Başa dön tuşu
1xbet giriş