Yenişehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 16-17 Nisan tarihleri arasında Yenişehir’de yapılacak olan Avrupa Triatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’nın Mersin’in tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Mersin Yenişehir Belediye Meclisinin 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde, Başkan Abdullah Özyiğit’in başkanlığında yapıldı.  27 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 12 madde karara bağlandı,  15 madde ise komisyonlara sevk edildi. Yenişehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan meclis toplantısında Başkan Abdullah Özyiğit,  meclis üyelerine ve meclisi izleyen vatandaşlara Ocak ayında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

“Kentimizin tanınmasına yol açabilecek çok güzel bir uluslararası etkinlik”

16-17 Nisan tarihleri arasında Yenişehir’de yapılacak olan Avrupa Triatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası için imzaların atıldığını anımsatan Başkan Özyiğit,  yarışların Mersin’in tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.  Başkan Özyiğit, “Göreve geldiğimizde başlattığımız triatlon yarışmaları artık Avrupa’ya uzanmış oldu. Toplamda 600 kadar sporcu bekleniyor. Bunun yarısından fazlası Avrupa ülkelerinden gelecek. Kentimizde iyi bir canlılık olacak ve kentimizin tanınmasına yol açabilecek çok güzel bir uluslararası etkinlik olarak bir ağırlama yapmış olacağız.” dedi.

Üniversite öğrencilerine eğitim desteği

2021-2022 eğitim döneminde üniversitelerin 4 yıllık ve 2 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli öğrencilere ilk yıla mahsus olmak üzere verilen eğitim yardımlarının ilk ödemesinin yatırıldığını ifade eden Başkan Özyiğit, şöyle konuştu:  “Lisans öğrencileri için belirlenen 1500 TL’lik eğitim yardımının ilk bölümü olan 750 TL’yi ve ön lisans öğrencileri için de 375 TL’lik ilk bölümünü gençlerimizin hesaplarına yatırdık. Nisan ayında da eğitim yardımlarının ikinci bölümünü yatıracağız. Yani çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Zor koşullarda yaşam süremeye, eğitim almaya çabalıyorlar.” diye konuştu.

“Dar gelirli aileleri yalnız bırakmayacağız.”

Temel tüketim ürünlerini vatandaşlara dağıtmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Dar gelirli vatandaşlarımıza 50 ton soğan dağıttık. Bunu yine hayırsever bir vatandaşımızdan tedarik ettik. 25 ve 50 kiloluk paketlerle halkımıza ulaştırdık. Bunun devamı gelecek yani bölgemizde patates, soğan gibi temel tüketim ürünlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyoruz. Dar gelirli aileleri yalnız bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yenişehirli çocuklarımız geleceğe bilimle hazırlanıyor.”

Yenişehir Belediyesi Akademide yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Özyiğit, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında ücretsiz verilen 6-8 yaş Atölye Temelli Eğitim’lerle Yenişehirli çocukları geleceğe bilimle hazırladıklarını söyledi.   Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de atölye temelli eğitimlerimiz devam ediyor.  Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında ücretsiz verdiğimiz 6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitim’lerle Yenişehirli çocuklarımız geleceğe bilimle hazırlanıyor. En büyük yatırımımızın bu olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın sağlıklı ve eğitimli birer birey olarak geleceğe hazırlanması bizler için çok kıymetli. Bugüne kadar 128 çocuk 15 haftalık robotik kodlama, 120 çocuk 20 hafta süren temel düzey satranç eğitimlerini tamamlamış durumda. Çocuklarını buraya getiren velilerde yine aynı çatı altında bulunan Ülkü Ongun Kütüphanemizde kitap okuyarak kaliteli zaman geçiriyor.” dedi.

“Sağlıklı bir gelecek için eğitimli bir nesil oluşturma çabası içerisindeyiz.”

Aileleri Yenişehir Belediyesi Akademiye davet eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademide çocuklarının gelişim durumuyla ilgili tespitte bulunmak isteyen vatandaşlarımız için hiçbir ücret beklenmeden, çocuğuna nasıl bir eğitim verebileceğini, çocuğunun gelişiminin yerinde olup olmadığını ve çocuğunu daha iyi bir biçimde geleceğe hazırlayabileceği bir altyapıyı sunuyoruz. Sağlıklı bir gelecek için eğitimli bir nesil oluşturma çabası içerisindeyiz.  Bunu bütün vatandaşlarımız kullanabilir.  ‘Ben çocuğumu seviyorum, onun geleceğinin iyi olmasını istiyorum’ diyorsa Yenişehir Belediyesi Akademiye gitmeli. Yenişehir Belediyesi Akademinin telefonu 327 46 40. Burada dil eğitiminden robotik kodlamaya, satranç eğitiminden gelişimsel değerlendirmeye ve bebek kütüphanesine kadar birçok projemizden yararlanabilirler.”

Başa dön tuşu
1xbet giriş