Yaramış;”Ruhum hep öğrenci”

Herkesin bir hayali vardır. Hayalini gerçekleştiren insanlar mutluluğa ulaşmış ve hayalini gerçekleştirmenin keyfini yaşar. Kimi insanlar da hayalini gerçekleştireceği fırsat/günü bekler. Bekleyiş kimi zaman gerçekleşir kimi zaman da ölüme kadar devam eder.

Hayalini gerçekleştiren şanslı insanlardan biri de Mersinli Ressam  Esmahan Yaramış   “ küçücük çocukken kurduğum hayallerin peşinden koşarak yaratmak istediğim “ Esma” oldum.” dedi.1963 Mersin doğumlu olan Esmahan Yaramış , çocukluk yaşlarında resme merak duyar ve tüm ilgisini buraya yoğunlaştırır. Sportif faaliyetlere de katılan Yaramış, Ortaokul’da resim öğretmeninin onu kesfetmesi ve yönlendirmesiyle resim çalışmalarına ağırlık verir .

“ En büyük ilgi alanım resim”

Kendi yaşam serüvenini anlatan Esma Yaramış şunları söyledi. “ Çocukluk yaşlarımdan beri resim en büyük ilgi alanımdı. Aynı zamanda okulun basketbol takımında oynadım. Ortaokuldan itibaren lise bitene kadar okul basketbol takımımızla çok güzel ve başarılı maçlar yaptık. Ortaokulda iken resim öğretmenimin beni çok kabiliyetli bulmasıyla resim çalışmalarıma da ağırlık verdim . Lise son sınıfta ilken kulüpler arası bir maç sırasında , başıma aldığım top darbesiyle göz sinirlerimde hasar oluştu. Takımda oynayamaz duruma  gelince, takımdan ayrılmak zorunda kaldım . Daha sonraki yıllarım evlilik, çocukların okulları ve büyümeleri ile geçti . Bu arada spor ve resim hayatımdan hiç çıkmadı.”

Son yirmi yıldır resim ve el sanatları konusundaki çalışmalara ağırlık verdiğini kaydeden Yaramış devamla şunları söyledi:Kendi atölyesini kurdu

“ Çeşitli dallarda dersler aldım, sertifika programlarına  katıldım. Kendimi yalnız resim ile de sınırlandırmadım. Ahşap boyama, dekoratif el sanatları ile başladığım el sanatları çalışmalarım , beni unutulmakta olan el sanatlarına kadar geliştirdi ve Ebru sanatını öğrendim. Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kursları tamamlayarak, başarı belgelerimle birlikte , hem öğretmenlik yaptim hem kendi atölyemi kurdum . Halk eğitim öğretmenlerimle birlikte sergiler açtık. Şu anda kendi atölyemde başta gençler olmak üzere , bu konularda yetişmek isteyen sanatsever öğrencilerime yağlıboya , ahşap boyama, geri dönüşüm , mobilya yenileme , dekoratif eşya ve dekorasyon ve Ebru sanatı konularında dersler veriyorum .”

“Ruhum hep öğrenci “

Öğrencileriyle birlikte çok başarılı işler çıkardıklarını vurgulayan Yaramış , “ Hedeflerim tabi ki bu kadar değil. İşimdi ne kadar profesyonel olsam da ruhum hep öğrenci. Bu da , hayallerinizin peşinden koşmaktan vazgeçmemesini öğretiyor insana. Bütün bunların sonucunda , küçüçük çocukken kurmuş olduğum hayallerin peşinden koşarak yaratmak istediğim “Esma” oldum. Şimdi de Mezitli’deki atölyemde , öğrencilerime yaptıkları çalışmalarda , kullanmaları gereken teknikle beraber hayallerini de birleştirmeyi öğretiyorum .” diye konuştu.

Başka ellerde değerini kaybeden bir şeyin başka ellerde tazelendigini ve yeniden can bulduğunu görebilirsiniz.

Biz sizler için geri dönüşüm maddelerine tekrar değer kazandırdık ve değer verdiğiniz kişilere onların özel olduklarını hissettirmek için bir midilli yaptık.

Başa dön tuşu
1xbet giriş