Vesek’ten bir dönemden bugüne uzanan bir roman: Semra: Küçük-Esmer-Uzak

Gazeteci-yazar Mazlum Vesek’in ilk romanı “Semra: Küçük-Esmer-Uzak” Mona Kitap’tan çıktı. Kısa sürede ilk baskısı tükenen roman 1990’lı yıllarda Adana’da yaşanan bir aşk hikayesi üzerinden bir dönemi konu ediniyor.

Bugüne kadar Türk edebiyatı ve Türk sineması alanlarında yaptığı araştırmalarla öne çıkan gazeteci-yazar Mazlum Vesek, bu sefer “Semra: Küçük-Esmer-Uzak” adlı bir romanla okuyucuyla buluştu. Mersin basınının da yakından tanıdığı bir isim olan Vesek, yaklaşık 30 yıl öncesine uzanan bir anlatıyla kitapseverlerin karşısına çıktı.

1990’lı yılların iş, ekonomi, siyaset ve toplumsal çalkantılarına da değinilen romanda Vesek, ilk aşkın hayata bıraktığı izler üzerinden kurgusunu oluşturuyor. Romanda korona günleri de kısa ama çarpıcı bir şekilde yer alıyor.

Vesek’in Mona Kitap’tan çıkan romanı internet kitap platformlarında ve kitapçılarda satışa sunuldu. Kitabın ikinci baskısı geçtiğimiz günlerde okuyucuyla buluştu.

MAZLUM VESEK KİMDİR?

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitiren Vesek, üniversite yıllarından beri edebiyat ve sinema tarihi alanında çalışıyor. Özellikle Orhan Kemal ve Yılmaz Güney üzerine Türkiye’nin farklı kentlerinde sunumlar gerçekleştiren Vesek, edebiyat, sinemanın sosyolojik yansımaları üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Orhan Kemal Edebiyat Festivali,  Uluslararası Altın Koza Film Festivali gibi etkinliklerde görev alan Vesek, İzmir’de de Türk edebiyatı ve sinemasının ustalarının anlatıldığı “Babalar ve Oğulları-Babalar ve Kızları” adlı etkinlik serisinin de yürütücülüğünü yaptı.

Türkiye’nin en köklü roman yarışması olan Orhan Kemal Roman Armağanı Jürisinde de yer alan Vesek, 2014 yılında Orhan Kemal’in 100’üncü yaşı etkinlikleri kapsamında yazarın “Bereketli Topraklar Üzerinde” romanının eleştirel baskısını (Everest Yayınları)  hazırladı. Kültür Bakanlığı tarafından basılan “Orhan Kemal Anı ve Armağan Kitabına” bir makale ile katıldı. İlk romanı “Semra: Küçük-Esmer-Uzak” (Mona Kitap) ile okuyucuya ulaşan Vesek, “Kansız Bir Gökyüzü İçin” (Derleyen: Şükran Yılmaz-Dersim Yayınları), “Şair ve Taifesi” (Hüseyin Köse, Ayrıntı Yayınları) kitaplarına da yazı ve röportajlarıyla katkıda bulundu. Uzun bir süre Adana ve Mersin’de gazetecilik yapan Vesek,  mesleğine İzmir’de devam ediyor. Gazetecilik alanında çeşitli ödüller alan İGC Üyesi Vesek aynı zamanda İGC Kültür-Sanat Komisyonu’nda da faaliyet yürütüyor.

Başa dön tuşu
1xbet giriş