Vali Pehlivan ‘Söz Uçar Yazı Kalır’ Projesi Tanıtım ve Ödül Törenine Katıldı

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Söz Uçar Yazı Kalır’ projesi tanıtım ve ödül törenine katıldı.

Suphi Öner Öğretmenevinde yapılan programa Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kurum personeli, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, etkinlik vesilesi ile geleceğimizin teminatı gençlerimizle bir arada bulunmaktan ve onların heyecanına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tecrübeleri sözle ifade etmenin önemli olmakla birlikte bu tecrübelerin kayıt altına alınmasının ve nesilden nesile taşınmasının da bir o kadar önemli olduğunu kaydetti.

Bilgi, duygu ve düşüncelerin yazı sayesinde kalıcı hale geldiğinin altını çizen Vali Pehlivan, “Dünya tarihine baktığımız zaman medeniyetleri ortaya koyduğu eserlerle yad ederiz. Elbette ki çağımız teknoloji çağı, bilişim çağı, uzay çağı ama bunu besleyen ruh sanattan, edebiyattan ve şiirden gelir” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde yapılan proje ile gençlerimize çok önemli bir imkan sunulduğunu belirten Vali Ali Hamza Pehlivan, “Yaklaşık 130 öğrencimiz projeye dahil olmuş ve bunlardan 90 öğrencimizin eseri kitapta toplanmış. İnanıyorum ki bu gençlerimiz arasında edebiyata yönelenler olacak. Burada hikayesi olan çocuklarımız belki bir gün kitap fuarında kendi kitabını okurlarına imzalayacak. Belki de bu kitap ve böyle bir proje sizler için yeni bir kapı açacak ve yeni ufuklara doğru yönelmenizi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan, “Çocuklarımız, gençlerimiz hem bugünlerimiz hem yarınlarımız. Çocuklarımızı, gençlerimizi çok seviyoruz, onlara çok güveniyoruz, inanıyoruz. Bize düşen devletimiz adına milletimiz adına siz sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir. İşte bugün olduğu gibi sizlere imkanlar sağlamaktır. Sizlerden ricamız bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeniz, değer katmanız, katma değer oluşturmanız, kendinize, ailenize, toplumumuza, ülkemize, hatta bütün insanlığa fayda sağlamanızdır.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan sözlerinin sonunda projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlar ile öğrencilere ve ailelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın da birer konuşma yaptığı programda, bir öğrenci tarafından kitapta yer alan hikayesinden bir kesit okundu.

Programda, ‘Söz Uçar Yazı Kalır’ projesi kapsamında öğrencilere sertifika ve ödülleri Vali Pehlivan ve beraberindekiler tarafından verildi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş