USART’tan “Kadınlar Olmadan Asla” sanat buluşması

Mersin’de kurulu bulunan Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu (USART) 8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü nedeniyle uluslararası online sanat buluşması gerçekleştirdi.

55 ülkeden 220 sanatçının eserlerinin yer aldığı sanat buluşması hakkında konuşan USART ve Sağlık Eko Turizm Derneği Başkanı Kırımlı Ressam Hülya Gülmez, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediğimiz online sergide büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ülkemize ve hayata armağan eden çok kıymetli annesi Zübeyde Hanımı afişimize taşımaktan Türk kadını olarak onur duyduk” dedi.

“KADINLAR SANATSAL ÜRETİMDE ÖNCÜ ROLÜ ÜSTLENİYOR”

Her yıl, emekçi kadınların sosyal ve demokratik taleplerinin gündeme geldiği 8 Mart tarihinde sanatçılara düşen görevin; hayatı doğuran, hayatı yaşanır kılan kadınların bir anne, bir sevgili, bir arkadaş olarak görev ve sorumluluğunu estetik değerlerle buluşturup yaygınlaşmasını sağlamak olduğuna işaret eden Gülmez, “Biz USART olarak bu sergimize katılan kadın sanatçılarımızın bu anlamlı gününü tekrardan kutluyoruz. Kadınların dayanışması ile yeryüzünde çirkinliklerin sona ereceğini, barışı ve güzellikleri çoğaltacağına inancımız sonsuzdur. Bu anlamda birçok ülkeden erkek ve kadın sanatçılar sergimize destek verdikleri ve bu dayanışmamıza katıldıkları için mutluyuz, gururluyuz” ifadelerini kullandı. Yaşamın her alanında aktif olan kadınların, sanatsal üretimde de öncü rolünü üstlendikleri için ana temayı “Kadınlar Olmadan Asla!” olarak belirlediklerini aktaran Gülmez, “Öncelikle sergimizde emeği geçen tüm sanatçı dostlara teşekkür ederim. Tüm dünya kadınlarının gününü bir kez daha canı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Başa dön tuşu
1xbet giriş