Türkiye, en çok oyun yatırımı alan ülke oldu

2022’nin ilk altı ayı için özel olarak hazırlanıp yayınlanan yatırım raporu, Türkiye’nin oyun sektöründe 333 milyon dolar yatırım aldığını gösteriyor. Bu sayı, Türkiye’yi oyun konusunda Avrupa’nın zirvesine yerleştiriyor.

Her geçen gün daha da gelişen ve büyüyen video oyun sektörü, dünyada olduğu gibi aynı zamanda ülkemizde de ilgiyle karşılanıyor. Pek çok girişimci, artık adeta yaşamın bir paçası haline gelen video oyunlar konusunda hamleler yaparak bu sektöre dahil olmak adına çaba gösteriyor. Şimdi ise elde edilen verilere göre Türkiye’nin oyun konusunda Avrupa’nın en önde gelen ülkeleri arasında yer aldığı öğrenildi. GameGactory’e göre yılın ilk altı ayında toplanan yatırımlar oldukça yüksek fiyatlara ulaştı. Aynı zamanda bu dönem içerisinde toplanan yatırımların geçtiğimiz yılın yatırımlarının tamamını geride bıraktığı görülüyor.

Türkiye oyun sektörüyle Avrupa’nın zirvesinde

2022’nin ilk yarısı için hazırlanan yatırım raporu, Türkiye’nin 333 milyon dolar yatırım alarak oyun sektöründe Avrupa’da zirveye yerleştiği görülüyor. Aynı zamanda yatırım sayısının da 13 olması dikkat çekti. Türkiye’yi 158 milyon dolar ile Birleşik Krallık, 60 milyon dolar ile Norveç, 53 milyon dolar ile Finlandiya, 24 milyon dolar ile de İsveç arkasından geldi. Bunu yanı sıra sıra elde edilen bilgiler, Türkiye’nin oyun sektörünün son beş yıl içerisinde ne kadar büyüme kat ettiğini de ortaya koyuyor. Grafiğin detaylarına bakıldığında 2017 yılının tamamında 1 milyon dolar, 2022’nin sadece ilk altı ayı içerisinde ise 333 milyon dolar yatırım aldığı biliniyor.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
1xbet giriş