Toroslar’da Gençlerin Cumhuriyet Coşkusu Mersin’i Sardı

Mersin Toroslar Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 98’inci yıl dönümünde 98 genci, Gözne Mahallesi Karatepe mevkinde düzenlediği 29 Ekim Gençlik Kampı’nda buluşturdu.

toroslar

Kampa; Sportif, Sanatsal ve Kültürel Etkinlikler Damga Vurdu

Kampa katılan 17 ile 24 yaş aralığındaki gençler, spordan sanata birçok aktiviteyle ve müzikle dolu iki gün geçirdi. Her türlü ihtiyacın düşünüldüğü kampta; doğa yürüyüşünden drone uçuş eğitimine, ATV sürüş deneyiminden ata sporu okçuluğa ve ilk yardıma kadar birbirinden eğitici ve eğlenceli etkinlikler yer aldı. Çömlekçilik, Fotoğrafçılık, Sinema, Mitoloji Labirenti, Kısa Film, Elektronik Müzik, Yıldız Avcıları ve Karaoke atölyelerine de katılan gençler, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

toroslar

 Toroslar’ın Doruklarında  ‘Ay Yıldızlı’ Görsel Şölen

 Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da gençleri kamp etkinliğinde yalnız bırakmadı. Milli marşlarla inleyen kamp alanında gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz, etkinliklere katıldı, ATV sürdü, ata bindi.

Kamp etkinliğinin en ilgi gören çalışması ise Cumhuriyet’in 98’inci yılı anısına kamp alanına 9 metre 80 cm çapında, ay yıldız formunda işlenen ateş çanağı oldu. Şanlı bayrağımızın simgesi kamp alanında ateşle canlandırılarak görsel bir şölene dönüştürüldü, yüreklerdeki Cumhuriyet ateşi vurgulandı.

toroslar

Başkan Yılmaz, gençlerle birlikte ay yıldız çevresinde omuz omuza kenetlenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kamp ateşinin etrafında gençlerle şarkılar söyleyip keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Yılmaz, hayata dair tecrübelerini paylaşarak gençlerin düşüncelerini de aldı.

“Gençlerimizin Gücüyle Cumhuriyetimizi İlelebet Yaşatacağız”

Kampa katılan tüm gençlere teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Cumhuriyet ve Bayrak aşkımızı Toroslarımızın doruklarından 98 gencimizle tüm dünyaya haykırdık. Milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılmış gençlerimizle birlikte Cumhuriyetimize ve vatanımıza ilelebet sahip çıkacağız. Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek” dedi.

toroslar

Başkan Yılmaz; “Önemli olan birlik ve beraberliğimiz. Gençlerimize yatırım yapmak, geleceğimize yatırım yapmaktır. Gençlerimizin her alanda donanımlı birer birey olabilmeleri için projeler üretiyor ve çalışmalar yapıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak gençlerimizin her zaman yanındayız ve bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi hep beraber yaşatacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Gençler, Başkan Yılmaz’a Teşekkür Etti

Kampa katılan gençler de kendilerine böyle güzel bir imkan sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti. Cumhuriyet Bayramı’nı Toroslar’ın doruklarında, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile kutlamanın mutluluğunu da yaşadıklarını belirten gençler, bu etkinliklerin devamını diledi.

toroslar belediyesi

 “İlk kez Şehitliğe Gelen Gençler, Duygu Dolu Anlar Yaşadı”

Toroslar’dan 98 genci Toroslar’ın doruklarında 29 Ekim Gençlik Kampı’nda bir araya getiren Başkan Yılmaz, kampından ardından yine gençlerle birlikte Şehitliğe ziyarette bulundu.

Başkan Yılmaz; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gençlerimizle Şehitliğimizi ziyaret etmek çok anlamlı ve önemli. Vatanına, milletine ve ailesine bağlı bir gençlik yetişsin istiyoruz” dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı ve duaların okunduğu programda şehitliğe ilk kez gelen gençler ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit aileleriyle de bir araya gelen gençler yaptıkları bu anlamlı ziyaretle vatan toprağında güvenle yaşayabilmenin kahraman şehitlerin fedakarlığı sayesinde olduğunu bir kez daha gösterdi.

Daha sonra gençler, Başkan Yılmaz ile birlikte şehit mezarlarına gül bıraktı.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş