Toroslar Meclisinde bir ilk: Kürtçe Yeni Yıl Kutlaması

Toroslar Belediyesi’nin Ocak Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşimi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Başkan Yılmaz ve Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toroslar Belediyesi Meclisi Toplantısında dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis Üyesi Eren Türker’in, yeni yıl mesajındaki Kürtçe dile getirdiği sözleri gündem oldu. Toroslar Belediye Meclisinde bir ilk olan Kürtçe konuşma meclis üyeleri tarafından da takdirle karşılandı.

Eren Türker sözlerine, 2022 yılının bütün halklara özgürlük ve barış getirmesini temenni ederek başladı. Türker konuşmasının devamında; ‘’Yeni yılda savaşların olmadığı, kadınların katledilmediği, gençlerin geleceğe yönelik umutlarının olduğu ve kitlelerin kendi anadillerinde kendilerini ifade edebildiği bir yıl olmasını diliyorum. ‘Sersala we piroz be’ ‘Yeni yılınız kutlu olsun’ diyorum’’ şeklinde konuştu.

Toroslar Belediye Meclisi’nde; meclis üyeleri ve Başkan Yılmaz arasında geçmiş dönemlerde yaşanan tartışmalı toplantıların ardından, Kürtçe mesaj sonrası herhangi bir tartışma yaşanmaması ise Mersin kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

Toroslar Belediyesi’nde personelin mesai giriş ve çıkışını takip etmek için hayata geçirdiği parmak izi uygulamasına daha önce tepki gösteren Türker, konunun çözülmemesinden sonra tekrar gündeme getirdi. Covid-19 vakaa sayılarının gün geçtikçe arttığını hatırlatan Türker, parmak izi uygulamasının virüsün bulaşmasına sebebiyet vereceğini dile getirdi. Parmak izi uygulamasının belediye içinde yayılabileceğini dile getirerek uygulamanın bir an önce son bulmasını belirtti.

Meclis Toplantısında yeni dönem denetim komisyonu üyeleri seçildi. Yeni seçilen Denetim Komisyonu üyeleri: Salih Özbay, Atilla Parlak, Eren Türker, Hasan Çağanay, Fatma Özer olarak belirlendi.

HABER: SABRİ BORAK

Başa dön tuşu
1xbet giriş