Toroslar Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine eğitim yardımı

Toroslar Belediyesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız eğitim yardımında bulunacak. Toroslar Belediyesi’nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda, üniversiteye kayıt yaptıran lisans öğrencilerine 1600 TL, önlisans öğrencilerine 500 TL eğitim yardımı yapılmasına ilişkin tüm komisyonların ortak raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Ailesi (Anne ve babadan en az birisi) Toroslar’da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere Toroslar Belediyesi’nin karşılıksız eğitim yardımından faydalanabilecek.

Belediye, Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanan (Türkiye ve KKTC’de özel üniversitelerin eşdeğer bölümlerini tam burslu olarak kazananlar dahil) ve kayıt yaptıran (AÖF hariç) öğrencilere üniversiteye kayıt yaptırdığı tarih itibariyle 1600 TL, yine aynı koşulları sağlamak şartıyla 2 yıllık bölümleri kazanan ve kayıt yaptıran (AÖF hariç) öğrencilere 500 TL burs verecek.

 “Eğitim Önceliğimiz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, eğitim yardımını oy birliği ile komisyonlardan geçiren tüm meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz; “Eğitim, önceliğimiz. Bu süreçte bu konuyu öneren, komisyonlarda katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. Eğitim yardımımız, Toroslarımıza, Mersinimize, gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Başkan Yılmaz, eğitim yardımı ile ilgili başvuru şartlarının en yakın zamanda belediyenin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacağının bilgisini de verdi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Canı gönülden aldığımız tüm kararlar bizim için kıymetli. Farklı bakış açıları olacak. Bu da hem kaliteyi getirir hem de daha iyisini bulma güdüsüyle hareket etme gücü verir” ifadelerini kullandı.

Meclis Üyeleri’nden Başkan Yılmaz’a Teşekkür

 Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyeleri de sosyal ve sportif projelerle gençlerin ve vatandaşların yanında olan Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

“Yoğun Bir Çalışma Temposu İçerisindeyiz”

 Başkan Yılmaz ise yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirterek, hayata geçirdikleri çalışmalara değindi. Başkan Yılmaz; “Bu süreç içerisinde Strazburg’da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurul Toplantısına katıldık. Cumhuriyetimizin 98.’inci yıl dönümü kapsamında Gençlik Kampı gerçekleştirdik. Kampta, gençlerimizin ilgi ve ihtiyaç duyduğu atölyeler vardı. Toroslarımızın doruklarından Türkiye, devletimiz, vatanımız ve bayrağımız dedik. Gençlerimizle güzel bir kamp geçirdik. Sevilen sanatçı Buray’ı on binlerle buluşturduk. Konserimiz, çevre il ve ilçelerimizden de yoğun ilgi gördü. “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Kuvayi Milliye Ruhu” dedik. Cumhuriyet, hepimizin. Amacımız, gençlerimize milli değerlerimizi yansıtmak. Ülkemizin dört bir yanından gelen sporcularımızın katıldığı Toroslar Extreme Enduro Motofest Yarışlarımızı düzenledik. Şu anda gururla söylüyorum. Türkiye’nin en uzun ve en nitelikli enduro pistine sahibiz. Buna katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çevik Belediyecilik diyoruz. Bu bir slogan değil. Dünya hızla dönüyor ve gelişmeler hızlı oluyor. Bu gelişmelere en hızlı adapte olmak ve hızlı algılamak bizim görevimiz. Çağ bunu gerektiriyor. Bu da vatandaşımıza, hizmetlerimize yansıyor ve hızımızı daha da artırıyor. Gönül Bağı çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz. Engelli bireylerimizin, büyüklerimizin, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her an yanlarındayız. Alt ve üst yapı çalışmalarımızla da ilçemize değer katıyoruz. 67 bin ton asfalt, 425 bin metrekare parke çalışması yaptık. Belediye yeni hizmet binası çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı tamamladığımızda 2022 yılının ilk çeyreğinde yeni belediye binamızı açacağız. Hizmet kalitemiz daha da genişleyecek” şeklinde konuştu.

“Sporun Her Alanında Varız”

 “Ülkemizin, Mersinimizin ve Toroslarımızın sporun her alanında adından söz ettirmesi ve başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “2019 yılında Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası’na ev sahipliği yaptık. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nun 5. Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyesi Seçildim. Federasyon Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederim. Toroslar Belediyesi olarak uluslararası organizasyonlarda bulunmak bizim için çok kıymetli. Önümüzdeki dönemde de Bocce ile ilgili uluslararası etkinliklerimize devam edeceğiz. Uluslararası Bocce Raffa Turnuvası’nda milli takımı temsilen Çift Kadınlarda şampiyon olan Bocce sporcumuz Umay Kutlay’ı da tebrik ediyorum. İlçemizden böyle başarılı gençlerimizin çıkması bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

“Ortak Faydamız, Ortak Geleceğimiz”

“En önemli ortak paydamız; ortak faydamız ve ortak geleceğimiz” diyen Başkan Yılmaz; “Ben çocuklarımızın güçlü, refah seviyesi yüksek, güvenlik içerisinde, eğitimin ve teknolojinin imkanlarından en iyi şekilde faydalandığı bir ülkede yaşamasını istiyorum. Bunu hedef olarak görmek ortak geleceğimiz, ortak faydamız noktasında birleşmemiz için yeterli.  Yeter ki ayrışacağımız konuları değil, birleşeceğimiz konuları ön plana çıkaralım. Bunun er geç ülkemizde, bölgemizde, Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Kafkasya’da gerçekleşeceğine canı gönülden inanıyorum. Bin yıldır bu topraklarda aktif olan, yöneten ve medeniyet götüren bir toplum olarak da bunun önderinin Türkiye olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş