Teknoloji Google Rus devlet medyası olan RT’yi haber akış hizmetinden çıkardı

Alphabet Inc’in (GOOGL.O) Google, Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ve Rusya’ya karşı çeşitli yaptırımların ardından RT gibi Rus devlet tarafından finanse edilen yayıncıları Google Haberler arama aracı da dahil olmak üzere haberlerle ilgili özelliklerinden kaldırdığını doğruladı.

Google’ın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Kent Walker, Salı günü erken saatlerde bir blog yazısında şunları söyledi;

“Bu olağanüstü krizde yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak ve çevrimiçi dezenformasyon kampanyalarını bozmak için olağanüstü önlemler alıyoruz”

Google’dan Rusya’ya tepki

Google, Rus hükümeti tarafından finanse edilen haber şirketlerinin YouTube’daki reklam araçlarından ve bazı özelliklerden yararlanmasını zaten kısıtlamıştı. Bu hamlesiyle tepkisini daha .net bir şekilde ortaya koydu.

RT Genel Yayın Yönetmeni Anna Belkina Salı günü yaptığı açıklamada, teknoloji şirketlerinin bu hamlesi hakkında şu açıklamayı yaptı.

“RT’nin bu günlerde bildirdiği ve bildirmeye devam ettiği şeyin doğru olmadığına dair tek bir kanıt yok. Bu seyirci farklı bir bakış açısıyla karşılaşırsa, tarihsel olarak tutsak olan izleyicilerini kaybetme korkusuyla sadece herhangi bir dış sesin varlığı” dedi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş