Teknofest Giresun’dan Geçti, Kazananları Belli Oldu

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Giresun’da düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye girenler belli oldu. Beşinci yılında TEKNOFEST Karadeniz olarak Samsun merkezli gerçekleştirilen festivalde bu yıl 40 ana yarışma 99 farklı kategoride teknoloji meraklılarıyla buluştu. Büyük kapışmalara sahne olan yarışmalarda gençler başarılı çalışmalarıyla göz doldurdu. 

22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında fındığın başkenti Giresun’da düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ile Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmalarında Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Milli Teknoloji Hamlesine gönül vermiş TEKNOFEST gençliği kıyasıya mücadele etti. 

Gençlerin heyecanını paylaşmak ve onlara moral vermek için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır Giresun’da yarışmaları yerinde takip etti. TÜBİTAK yürütücülüğünde gerçekleşen yarışmalar Çotanak Spor Kompleksi’nde yapıldı. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında millî mücadelenin başladığı şehir Samsun’da, Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara 6 Milyon TL’nin üzerinde ödül verilirken, takımlar ödüllerini Cumhurbaşkanının elinden alacaklar.

TEKNOFEST 2022 İNSANSIZ SU ALTI SİSTEMLERİ YARIŞMASI EN’LER ÖDÜLLERİ

TEMEL KATEGORİ:

1- EN İYİ TAKIM RUHU: MEGA TUNGA

OKUL: KONYA ŞÜKRÜ DORUK KIZ ANADOLU İMAM HATP LİSESİ 

2- EN ÖZGÜN TASARIM: CALROV

OKUL: İSTANBUL CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ

3- EN ÖZGÜN YAZILIM: OCEANUS

OKUL: SAMSUN ÖZEL BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ATAKUM FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ

İLERİ KATEGORİ:

1- EN İYİ TAKIM RUHU: DEU ROV TEAM

OKUL: İZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

2- EN ÖZGÜN TASARIM: İTÜ NEWOCEAN

OKUL: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

3- EN ÖZGÜN YAZILIM: MEFTUN-U DERYA

OKUL: ANKARA ŞEHİT ÜMİT ÇOBAN GENÇLİK MERKEZİ

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş