TDP’den MEİGDER’e ziyaret

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Mersin İl Örgütü, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Sema Tunca, yeni bir parti olmalarına rağmen her kesimden insanın büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, “Geleceğini düşünen değişim istiyor” dedi.  MEİGDER Başkanı Vahap Şehit oğlu ise Tunca ve ekibine başarılar dileyerek, dernek olarak tüm partilere eşit uzaklıkta olduklarına dikkat çekti.

 

Mustafa Sarıgül liderliğinde 17 Aralık 2020 tarihinde kurulan ve tüm Türkiye’de kısa sürede örgütlenen TDP’nin Mersin İl Başkanı Sema Tunca, İl Başkan Danışmanı Turhan Şehitoğlu, İl Disiplin Kurulu Başkanı Havva Sarı, Toroslar İlçe Başkanı Erdal Baran, Mezitli İlçe Başkanı Kerim Özel, İl Muharibi Canan Gürler, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Bedia Kuşçu Yılmaz MEİGDER’i ziyaret etti. Ziyarette partilileri MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

“ADAYLARI DELEGELER DEĞİL PARTİ ÜYELERİ BELİRLEYECEK”

Konuşmasına partileri hakkında bilgiler vererek başlayan Başkan Tunca, tüzükleri gereği delege sistemini kaldırarak mevcut partilerden farklarını ortaya net bir şekilde koyduklarını anlattı. Delege sisteminin yerine hem belediye başkanı hem de milletvekilleri adaylarının partiye kayıtlı üyeler tarafından belirleneceğini vurgulayan Tunca, “Delege sistemini kaldırmanın bizi diğer partilerden ayırdığını ve daha demokratik bir yol olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda da mutlaka fark yaratacağız. Bu şekilde delege ağalığına son verildi” dedi.

“PARTİMİZE İLGİ GİTTİKÇE ARTIYOR”

Partilerine olan ilginin gün geçtikçe arttığını anlatan Başkan Tunca, sürekli ivme kazandıklarını vurgulayarak, “İlgi güzel,  gün geçtikçe daha da artıyor, telefonlar alıyorum, tebrik sayıları artıyor. Şimdilik ivmemiz güzel ama bu ivmenin güzelliği partimizin tüzüğünden kaynaklı ve Sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün insana dokunan projeleri. Sayın Sarıgül’ün geçmişte neler yaptığını bildiğimiz için bizler de rahatlıkla arkasından yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN DEĞİŞİM İSTİYOR”

“Biz farklı bir politika gütmek istiyoruz. İnternetten uzak kitlelere de Mustafa Sarıgül’ün parti kurduğunu anlataraktan çalışmalara başlayacağız” diyen Tunca, şöyle devam etti: “Televizyonu izlemeyenler var. İnternete, sosyal medyaya girmeyenler var, bu kişilere de kendimizi anlatacağız. Köy köy, sokak sokak gezeceğiz. Bunun yanında elbette sosyal medyayı iyi kullanan ve ‘Z Kuşağı’ diye adlandırılan çok ciddi bir kitle var. Z Kuşağının ne yapacağını kestiremiyoruz, onların net bir siyasi görüşleri de yok. Ama geleceğini düşünen bir değişim istiyor. Mevcut ekibimizle Mersin’de ve ülkede güzel işler başaracağımızı düşünüyorum.”

ŞEHİTOĞLU: “TÜM PARTİLERE EŞİT UZAKLIKTAYIZ”

Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanı Sema Tunca ile parti yöneticilerine teşekkür eden MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu ise öncelikle kentteki internet gazetecilerini bir çatı altında toplamak amacıyla yola çıktıklarını aktararak dernek hakkında bilgiler verdi. Şehitoğlu, ayrıca siyasette uzun yıllar yer almış olan Mustafa Sarıgül’den dolayı Değişim Partisi’nin Türkiye’de önemli bir yeri olduğunu söyledi. Sarıgül’ün iyi bir siyasetçi olduğunu ve geçmişte uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığını dile getiren Şehitoğlu, “İnşallah umduğumuzdan daha iyi bir mücadele sergiler ve önümüzdeki seçimlerde belli bir noktaya gelebilir partiniz. Umarım başarılı olursunuz. Biz MEİGDER olarak tüm partilere eşit uzaklıktayız. Siyasette önemli olan insanlara dokunabilmektir. İnsanları kandırmamak lazım, bir şey söylediğiniz zaman arkasında duracaksınız ve yerine getireceksiniz. Siyasette bunları yaparsanız büyürsünüz ama söz verip de sözünde durmamak, size umut bağlayan insanları unutmak, bunların hepsi artı eksi olaylar. Ama umarım ki sizler güzel dokunacaksınız insanlara. Belediye başkanı ve milletvekili adaylarını tombaladan çıkartmayacaksın, seçici olacaksın. Zaten bugün Türkiye bu hale geldiyse sebebi bu. Mücadele tek bir kişiden olmuyor. Önemli olan o işi dürüst yapmak, örgütlü olmak.” Konuşmaların ardından İl Başkanı Sema Tunca, Başkan Şehitoğlu’na çiçek takdim ederken MEİGDER Yönetim Kurulu üyeleriyle de tek tek tanışarak dernek çalışmalarında başarılar diledi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş