Tarsus Belediyesi,bir ilke daha imza attı

Tarsus Belediyesi dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürecek işlere imza atmaya devam ediyor. Askıda ekmek uygulaması devam ederken askıda et uygulaması da devreye girdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Et Market açılışında dile getirdiği askıda et uygulaması başladı. Daha önce askıda ekmek uygulamasını da başlatan Tarsus Belediyesi şimdi de askıda et uygulaması ile bir ilke daha imza attı.

Halk Et Marketten elde edilen kâr üzerinden başlatılan uygulama dar gelirli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Askıda et uygulamasına bugün itibariyle başlayan Halk Et Market, dar gelirli vatandaşlara et, ekmek ve tost peyniri dağıtımı gerçekleştirdi.

Dar gelirli vatandaşların bütçesine uygun projeler üreten ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Et Market’i hayata geçiren Başkan Bozdoğan, Halk Et Market’te piyasanın altında fiyatlarla et satıldığını bunun yanı sıra Tarsuslularla dayanışma örneği göstererek askıda et uygulamasını da başlattıklarını ifade etti. Et Market’te dar gelirli vatandaşların bütçesine uygun ürünleri hizmete sunduklarını belirten Başkan Bozdoğan marketin açılışında yaptığı konuşmada market çalışanlarına “Parası olmayana da eti vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var” diye seslendi. Yoksul bir ailem vardı. Bazen annem 250 gram et parası verirdi. Utanırdım. Abime söylerdim. Ya sen bu eti sen al. 250 gram eti. Ben senin bisikletini temizleyeyim derdim. Abim gider eti alırdı. Ben bisikletini temizlerdim. Anneme de eti götürürdüm. Söyleyemezdim çok utandığımı. Buradaki arkadaşlara da ilk onu söyledim. Parası olmayana da eti vereceksiniz. Askıda etten mutlaka vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var” demişti.

Askıda et uygulamasından faydalanan ve Et Market’ten alışveriş yapan vatandaşlar da bu hizmetinden ötürü Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

Et Market’te Çukurova yöresindeki üreticilerden alınan et aracısız olarak tüketiciye ulaştırılıyor. Et Market’te fiyatlar piyasaya göre 10 ila 15 TL daha düşük ayrıca Tarsus Belediyesinin Halk Marketleri sayesinde süt ve ürünlerini hijyen endişesi olmadan, uygun fiyata alan Tarsuslular bundan sonra et ürünlerini de Et Market’ten, piyasanın daha altında fiyatlarla alabilecek.

Tarsus Belediyesi Et Market’te Çukurova yöresindeki besici ve tavukçulardan alınan ürünler aracısız olarak halka ulaştırılıyor. Et Market’te fiyatlar şu şekilde:

Kuzu kıyma 54.5, Kuzu sırt 57,00, Kuzu gerdan 55,00, Kuzu kaburga 53,00, Kuzu pirzola 65,00, Kuzu kemiksiz 62,00, Dana kıyma 52,50, Dana kuşbaşı 54,50, Dana but biftek 62,00, Dana tranç 70,00, Dana Antrikot 75,00, Dana bonfile 85,00, Piliç pirzola 22,00, Piliç baget 19,00, Piliç kanat 28,00, Piliç bonfile 36,00, Piliç kelebek 20,00, Piliç poşetli 17,00

(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş