Tarsus Belediyesi tarafından son üç yılda 24 park ve 35 koruluk

Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile kentte yeşil alan miktarı son üç yılda 110.122 metrekare artarken, 24 park ve 35 koruluk da vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tarsus’un gerek konumu, gerek doğası ile son üç yılda artan yeşil alan miktarıyla da en yaşanabilir yerleşim lokasyonları arasındaki yükselişini sürdürüyor. Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile kentteki yeşil alan miktarı son üç yılda 110.122 metrekare artarken, 24 park ve 35 koruluk da Tarsus’a kazandırıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “nefes alan bir kent” oluşturma anlayışı ile çalışmalarına devam eden Tarsus Belediyesi, kentte yaşayan çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı bireylerin; sosyal, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını gözeterek, bu etkinliklerin gerçekleşmesine imkân sağlayan park ve yeşil alan miktarını artırma kararlılığını sürdürüyor.

TOPLAM PARK VE KORULUK SAYISI 308 ‘E, YEŞİL ALAN MİKTARI 1.737.085 METREKAREYE ÇIKTI

Buna göre Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yeşil alanı ve park sayısını artırmaya yönelik 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Tarsus’a 24 park ve 35 koruluk da olmak üzere, 110.122 metrekare yeşil alan kazandırıldı. Vatandaşların hizmetine sunulan yeni park ve koruluklar ile birlikte Tarsus’taki toplam park sayısı 308’e yükselirken, Tarsus Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki yeşil alan miktarı da toplam 1.737.085 metrekareye, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı ise 5.0 metrekareye çıktı.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “DAHA CANLI, MODERN VE YEŞİLİ İLE NEFES ALAN BİR TARSUS İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus’a yeşil alanların hâkimiyetini sağlayacak çalışmaları göreve geldikleri 2019 senesinden bu yana ciddi oranda arttırdıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ”

 “7’den 70’e her yaştan Tarsuslu hemşehrilerimizin ve ailelerinin gezip nefes alabileceği, eşleri ile dostları ile buluşabileceği, spor etkinliklerini gerçekleştirirken çocukların da oyun oynayıp keyifli vakit geçirebilecekleri parklarımızın sayısını artırırken, güzel Tarsus’umuzun doğal zenginliklerini de yeşil dokuyu genişleterek fazlalaştırma hedefimiz var. Parklar ve yeşil alanlar bilinen bütün özelliklerinin yanında aynı zamanda psikososyal olarak da büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Bizler de Tarsus Belediyesi olarak bu farkındalıkla göreve geldiğimiz 2019 yılından bugüne 24 parkımızın yapımını tamamladık. 24 Park ve 35 koruluk ile 1.737.085 metrekare yeşil alanı kentimize kazandırdık. Böylelikle 3 sene içerisinde kentimizdeki yeşil alan miktarını 110.122 metrekare artırdık. Daha canlı, modern ve yeşili ile nefes alan bir Tarsus için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş