Tarsus Atalar Mahallesi’nin içmesuyu sorunu son buldu

Vatandaşlara kesintisiz içmesuyu hizmeti sağlamaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus ilçesi Atalar Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorununa son verdi. Çalışmanın tamamlanmasıyla Atalar’ın yetersiz içmesuyu sorunu çözülürken, mahalle sakinleri kaliteli ve kesintisiz içmesuyuna kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus ilçesi Atalar Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorununun çözümüne yönelik çalışmaları tamamladı. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri kaliteli ve kesintisiz içmesuyuna kavuştu.

MESKİ, Atalar Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorununu kökten çözdü

Tarsus ilçesine bağlı Atalar Mahallesi’nin içme ve kullanma suyu temini 2013 yılından bu yana Tarsus-Mersin Berdan isale hattından veriliyordu. Geçen 8 yıllık zaman içerisinde nüfusun artmasıyla artış gösteren abone sayısı nedeniyle mevcut içmesuyu şebeke basıncından kaynaklı sorun yaşanıyor, 2. ve 3. katlara su çıkmıyordu. Bunun üzerine harekete geçen MESKİ ekipleri, sorunun çözümü için hızlıca çalışmalara başladı. Modüler içmesuyu deposu ve hidrofor pompa ile şebeke basıncı artırılarak, vatandaşların 7/24 kesintisiz aynı basınçta içmesuyuna kavuşması sağlandı. Bu sayede Atalar Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorunu kökten çözüldü.

Atalar Mahalle Muhtarı Özkan Gül, mahallelerinde su sıkıntısı olduğunu belirterek; “2. ve 3. katlara basınçtan dolayı su çıkmıyordu. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanım Vahap Bey’in yanına gittim. O da beni kırmadı. Huzurkent’e motopomp kuruldu. Kurulduktan sonra 2. ve 3. katlara su çıkmaya başladı. Vatandaşlarımız sevindi. Sorunumuzu giderdi. Ben tekrar Büyükşehir Belediye Başkanım Vahap Seçer’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” diye konuştu.

Başa dön tuşu
1xbet giriş