Tarihçiler Tarsus’ta buluşacak

İçel Sanat Kulübü’nün Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ”İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-II”etkinliği tarihçileri Tarsus’ta buluşturacak. Çok sayıda akademisyenin katılacağı etkinlik 20 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi ev sahipliğinde yapılacak.

Tarih, inanç, kültür ve gastronomi turizmiyle Türkiye’nin bilinen önemli cazibe merkezlerinden Tarsus kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İçel Sanat Kulübü organizasyonunda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi ile birlikte düzenlenen ”İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-II’ konulu etkinlikle tarihçiler bir araya gelecek.

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi’nde 20 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak etkinlik iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

Etkinliğin ilk oturumunda Dr. Öğretim Üyesi Şener Yıldırım ”Tarsus Yüzey Araştırması”, Prof. Dr. Candan Ülkü ”Mersin Millet Bahçesi”, O. Erkan Özaydın ”Cam Negatiflerde Erkek Portreleri”, Prof. Dr. Tamer Akça ”Ara Güler”; ikinci oturumda ise Dr. Öğretim Üyesi Lale Yılmaz ”Tarsus’tan Akdeniz’e Kaleler ve Gözetleme Kuleleri”, Araştırma Görevlisi Halil Elemana ”Silifke Uzucaburç’taki Kırsal Mimari Örnekleri”, Prof. Dr. Savaş Yıldırım ”Amasya Gümüşhacıköy Türbelerindeki Kalem İşi Süslemeler”, Dr. Öğretim Üyesi Emel Yıldız ”Yazıtların Rolü Işığında Haç İşlemeli Taçlar” konulu sunumlarını yapacak.

Program konuşmacıların sunumundan sonra katılım belgelerinin takdimi ile sona erecek.

Başa dön tuşu
1xbet giriş