Serebral Palsili bireylere yönelik sinema etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla Serebral Palsili bireylere yönelik sinema etkinliği düzenledi. Saya Park AVM’de düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden faydalanan çocuklar katıldı. Animasyon filmi olan Luca’yı hep birlikte izleyen çocuklar hem eğlendi hem sosyalleşti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel bireylere yönelik gün ve haftalarda düzenlediği etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü’nde düzenlediği sinema etkinliğiyle özel bireyleri bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetler Dairesi, hem hastalığa yönelik farkındalık oluşturdu hem de çocukların eğlenerek sosyalleşmesini sağladı.

Saya Park AVM iş birliği ile düzenlenen farkındalık etkinliğinde animasyon türündeki Luca filmini izleyen çocuklar, yaşıtlarıyla tanışıp kaynaşırken, izledikleri film sayesinde de oldukça eğlendi. Pandemi dolayısıyla uzun zamandır evde olan çocuklar, düzenlenen etkinlikle sosyalleşme imkanı buldu.

“Serebral Palsili özel bireylerimizin özel bir gün geçirmelerini sağlamak istedik”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, “Belediyemizin hizmetlerinden faydalanan Serebral Palsili özel bireylerimizin özel bir gün geçirmelerini sağlamak ve farkındalık yaratmak adına sinemaya getirdik. Bu etkinlikte Saya Park yönetiminin büyük destekleri oldu. Kendilerine de teşekkür ederiz” dedi.

“Çocuklarımız burada yaşıtlarıyla sosyalleşme imkanı buldu”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi’nde Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Fatma Esra Özdal, Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Çocukların dışarıda çok fazla aktivite yapma fırsatı olmuyor. O yüzden çok sık gidemedikleri ve eğlenebilecekleri bir etkinlik yapmak istedik. Çocuklarımız burada yaşıtlarıyla sosyalleşme imkanı buldu. Umarım herkes bu çocukların farkında olur ve daha sonraki etkinliklerde bize daha çok destek olurlar” diye konuştu.

 

Saya Park AVM Genel Koordinatörü Aykut Arslan, sosyal sorumluluk etkinliğine destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve ekip arkadaşlarının alışveriş merkezimizi tercih etmeleri bizleri ayrıca mutlu ediyor. Biz her konuda destek olmak için hazırız” dedi.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş