‘Saklayacak Bir Şey Yok Projesi’ ile Farkındalık Kazandırılması Hedefleniyor

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri, regl tabularını yıkmak ve regl yoksulluğunu azaltmak amacıyla “Saklayacak Bir Şey Yok” temalı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Proje kapsamında öğrenciler, regl tabuları ve ekonomik nedenlerle hijyenik ürünlere erişemeyen Siirt’in Tüylüce (Nallıkaya) köyünde 26 kadına yıkanabilir ped ulaştırdı. Öğrencilerin kampanya kapsamında hazırladıkları tasarımlarla Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi Fuaye alanında açtığı “Utanmadık Çizdik” sergisi de yoğun ilgi gördü.

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri, Siirt’in Tüylüce köyünde ‘Saklayacak Bir Şey Yok’ temalı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.

Halkla İlişkiler öğrencileri kadınların sorunlarına dikkat çekiyor

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4’ncü sınıf öğrencilerinden Senanur Kaymaz, Aslıhan Albayrak, Arifenur Okatın, Elif Şahin, danışman hocaları Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat’ın yönetiminde “Saklayacak Bir Şey Yok” temalı sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. Öğrenciler Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuaye alanında ziyarete açılan “Utanmadık Çizdik” sergisi ile regl tabularını yıkmayı hedefliyor. Sergi açılışına Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün yanı sıra birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Proje kapsamında 26 kadına ulaşıldı

Proje kapsamında, regl tabuları ve ekonomik nedenlerden kaynaklanan sağlık sorunlarına engel olmak amacıyla ihtiyaç sahibi olarak belirlenen Siirt’in Tüylüce köyünde yaşayan 26 kadına yıkanabilir ped ulaştırıldı ve kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Verilen eğitim ve pedler için teşekkürlerini ifade eden kadınların proje kapsamında regl dönemlerini steril koşullarda geçirmeleri hedefleniyor.

Sergi yoğun ilgi gördü

Kampanyanın amacına dikkat çekmek için ‘Utanmadık Çizdik’ teması ile açılan sergi, Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke’ de 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Sergiye akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş