Ruhi Su’yu anma konserine yoğun ilgi

Mersin Yenişehir Belediyesinin düzenlediği Nefesimiz Ruhi Su ve Dostlar Korosu Anma Konseri’ne Yenişehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Sanat eğitimleri, tiyatro oyunları, sergiler ve konserlerle kültürel ve sanatsal çalışmalarına devam eden Mersin Yenişehir Belediyesi, büyük ustaları da unutmuyor.  1985 yılında yaşamını yitiren Türk Halk Müziği ve opera sanatçısı Ruhi Su Yenişehir’de düzenlenen konserle anıldı. Ruhi Su Dostlar Korosu’nun eski üyelerinden Semih Kılıç ve Yenişehir Belediyesi bünyesinde koro çalışmalarına katılan kadın kursiyerler, Ruhi Su’nun eşsiz eserlerini ve Anadolu’nun dört bir yanından derlemeleri seslendirdi. Yenişehirli vatandaşlar da Nefesimiz Ruhi Su ve Dostlar Korosu Anma Konseri’ne yoğun ilgi gösterdi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan konserde sanatseverler salonu doldurdu.

Yenişehir Belediyesi bünyesinde sanat eğitimleri veren Veli Polat, konserde Ruhi Su’nun hayatını, türkülerini, müziğe katkılarını da anlattı. Konserde,  Süleyman Karakuş (şan-kopuz), Veli Polat (cura-kaval),  Güler Nas (korist), Sultan Yıldız (korist), Bilgen Pir (korist),  Leyla Korkmaz (korist), Tuğçe Küskü (korist) de sahne aldı

 

Haber videosu indirme linki: https://we.tl/t-D9TEVSPygJ

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş