Restore ettiği ahırda sergi açtı

Prof. Dr. Hüseyin Elmas’ın 26. kişisel resim sergisi kendi restore ettiği dedesinden kalma ahırda kalabalık bir izleyici grubu ile açıldı.

On parmağında on marifet olan Prof. Dr. Hüseyin Elmas, kişel resim sergisiyle ilgili kendi haberini de aşağıdaki gibi kendisi üretti:

Dedesi tarafından 100 yıl önce Anamur’un Bozdoğan Köyü’nde bahçe evi olarak yaptırılan, süreç içerisinde saman deposu ve ahır olarak kullanılan taş binayı restore ederek sanat merkezi ve resim heykel müzesine dönüştüren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Hüseyin Elmas, 26. Kişisel Resim Sergisi’nin açılışını da aynı binada kalabalık bir sanatsever eşliğinde gerçekleştirdi.

Açılışına Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Kahraman Maraş Miletvekili Mehmet Akif Paksoy, Bozyazı Belediye Başkan Vekili Soner Kara, MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, İyi Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Hüseyin Elmas sergi açılışında yapmış olduğu konuşmada, 1986 yılından itibaren meslek yaşamın kendisine yol gösteren hocalarını tek tek anarak onlara teşekkür etti. Köyünde sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiği çalışmaları esnasında gerek maddi gerekse manevi yönden kendisine destek olan, babası, annesi eşi, kardeşleri ve kızlarına tek tek teşekkür eden Elmas, asıl teşekkürü dedesinin hak ettiğini zira bu toprakları kendilerine dedesinin miras bıraktığını ve bu toprakları korumanın önemini belirtti.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise, Prof. Dr. Hüseyin Elmas’ı henüz öğrencilik yıllarından itibaren takip ettiğini, daha önce Ankara’da açmış olduğu sergilerde de yanında olduğunu, gerçekleştirmiş olduğu bu proje ve sergi ile Anamur’un kültür ve sanat ortamına katkı sağladığını, bu projeyi doğup büyüdüğü köyünde gerçekleştirerek aslında bir vefa örneği sergilediğini söyledi.

Hüseyin Elmas’ın 26. Kişisel resim sergisi, Elmas’ın son 30 yıl içerisinde yapmış olduğu yaklaşık 40 resimden oluşmakta olup, Anamur’un tarihi ve turistik mekânlarından oluşan peyzaj resimleri başta olmak üzere, gelincikler, atlar, mevleviler, güvercinler ve balık temalarından konu almaktadır.. 22 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak sergi gün içerisinde yaz tatili için Anamur’a gelen turistler ve Anamurlu sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Başa dön tuşu
1xbet giriş