Özel bireyler Ata’yı unutmadı

Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü dolayısıyla özel bireyler ve aileleri için Anıtkabir ziyareti düzenledi. Ellerinde bayraklarla Ata’nın huzuruna çıkan özel çocuklar duygu dolu anlar yaşadı.

Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği Başkanı Nazmiye Yaman ile çok sayıda dernek üyesi ve özel bireylerden oluşan grup, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında bir araya gelerek Anıtkabir’i ziyaret etti. Önce Anıtkabir Müzesi’ni gezen dernek üyeleri, daha sonra Ata’nın huzuruna çıkarak bayraklarla Ata’nın mozolesi önünde saygı duruşunda bulundu. MECLİSE GİTTİLER

Duygu dolu anların yaşandığı Anıtkabir ziyaretinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giden Başkan Yaman ile dernek üyeleri, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan’la görüştü. Başkan Yaman, yaptıkları çalışmaları ve yaşadıkları sorunlarını paylaşarak, Meclis Otizm ve Dowm Sendromu Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Başkan Yaman, her iki Mersin milletvekiline de otizmli özel çocuklar için hazırlanan rapora hız verilmesi ve bir an önce yasalaşma çalışmalarının yapılması çağrısında bulundu. Başkan Yaman ve beraberindekiler, MHP Genel Merkezi’ni de ziyaret ederek KAÇEP’ten (Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık’a otizmli özel çocukların eğitim ve sosyal alanlarda yaşadıkları sıkıntıları anlattı, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş