Öğretmenlerden harika fotoğraf sergisi

20 25 Eylül 2021 Tarihlerinde verilen ‘Doğanın içinde kültürün izinde’ projesi tamamlandı
Mersin-Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK bünyesinde hazırladığı “Doğanın İçinde Kültürün İzinde” projesiyle öğretmenlere tarihi ve kültürel geziler düzenlenerek müzik, fotoğrafçılık, tarih ve edebiyat gibi alanlarda çeşitli kurslar verildi.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK bünyesinde öğretmenlere “Doğanın İçinde Kültürün İzinde” eğitimi verdi.

Mersin’de Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki resmi ortaokullarda görev yapan 24 Sosyal Bilgiler öğretmenine TÜBİTAK bünyesinde eğitim verdi. Proje kapsamı çerçevesinde Mersin’in merkez ve Erdemli, Silifke, Tarsus ilçelerinde tarihi ve kültürel geziler düzenlendi ve çeşitli branşlardaki eğitmenler tarafından, müzik, fotoğrafçılık, tarih ve edebiyat gibi alanlarda kurslar verildi. 5 gün süren projede öğretmenler hem tarih gezileri yaptı hem de eğitim aldı. Ayrıca kültürel miras eğitimi ile ilgili konuları, okul sınırları dışındaki; müzeler, kadim şehirler, tarihi mekânlar, arkeolojik kalıntılar gibi doğa içindeki ortamlarda, yenilikçi bir yaklaşım olan “Okul Dışı Öğretim” yöntemi ile işleme konusunda öğretmenlere eğitim verildi. Okul Dışı Öğretim yöntemini uygulamalı olarak öğrenen öğretmenlerin, bu bilgi ve becerisini eğitim ortamlarına yansıtması ile birlikte; öğrencilerin, kültürel miras bilinci ve farkındalığı ile ilgili hedef davranışları daha etkili bir şekilde içselleştirmesi amaçlandı. Böylece; kültürün korunması ve geliştirilmesini sağlayacak bilincin oluşturulmasına önemli katkı sağlandı.

PROJEDE PROFESYONEL EĞİTMENLER YER ALDI

Yürütücülüğünü Yunus Emre Özkul’un yaptığı ve uzmanlığını Hülya Yay ile Serkan Okay’ın yürüttüğü projenin eğitmenleri ise şu isimlerden oluşuyor: Mersin Üni. Öğr. Gör. Dr. Öğr. Gör. Ulus Tepebaş, Dr. Öğr. Gör. Tolgahan Karaimamoğlu, Arş. Gör. Halil Elemana, Dr. Öğr. Üyesi Handegül Canlı, Arş. Gör. Ozan Arslan, Profesyonel Fotoğrafçı Erdal Sağlam, Tarih Öğretmeni Serkan Baya, Edebiyat Öğretmeni, Sinem Özşahin Büyükaşık, Felsefe Grubu Öğretmeni Lütfiye Kızılaslan, Oryantiring Antrenörü Nuri Dağdelen, Web 2.0 araçları uzmanıKenan Çete, Arduino Uygulamaları Eğitmeni Mahmut Küçükoğlu, Üstün Zekâlılar Öğretmeni Mehmet Esen, İngilizce Öğretmeni Mahmut Seyhan Akdoğan, Müzik Öğretmeni Oral Akça, Müzik Öğretmeni Güneş Akça, Müzik Öğretmeni Yeşim Yeşil Şentut, , Müzik Öğretmeni Mustafa Gökay Dinçer.

Son olarak Mersin forum alışveriş merkezinde katılımcı öğretmenlerin çekmiş olduğu fotoğraflar sergilendi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş