‘O dekana soruşturma açıldı mı?’

Mersin kamuoyu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımın sonucunda hakkında soruşturma açılıp açılmadığını merak ediyor.

Sosyal Medyada da yoğun tepki toplayan Baykam’ın paylaşımla ilgili Mersin Valiliği başta olmak üzere üniversite idaresi ve Cumhuriyet Başsavcılığının, soruşturma yapıp, yapmayacağı konusunda, Mersinlilerin gözleri bu kurumlara çevrildi!

MEÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Mersin’de Suriyeli öğrenciler için düzenlenen hafızlık icazet törenine ilişkin paylaşımında, “Halep’in, Şam’ın yurdumuz olduğunu, Mersinimizin Halep’in nahiyesi, misafir değil ev sahibi olduklarını söyledik. Gün olur harman olur. Her şey aslına döner. Bütün kardeşler bir olur, birlik olur. Hamdolsun gönül coğrafyamız uçsuz bucaksız!” ifadelerinde bulunmuş, gelen tepkiler üzerine, sosyal medyadaki bu paylaşımını silmişti.

Mersin Üniversitesi rektörlüğü konu ile ilgili sessizliğini hala korurken, Mersin Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığından da bugüne kadar henüz bir açıklamada gelmedi.

Mersin kamuoyu, Dekan’ın paylaşımla ilgili söz konusu kurumlardan yapılacak açıklamaları ise merakla bekliyor.

Başa dön tuşu
1xbet giriş