New York kripto para madenciliğini yasakladı

New York Senatosu, kripto para madenciliğini yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Yasaya göre fosil yakıtlı tesisler kapatılacak! İşte detaylar:

Kripto para birimlerinin popülaritesi ile birlikte kripto para madenciliği de tartışma konusu haline geldi. ABD tarafından atılan ilk adım, iklim krizine, özellikle kullandığı enerjiye açıkça katkıda bulunan madenciliğe karşıdır. New York Senatosu, kripto para birimi işlemlerini engelleyen bir yasa tasarısını onayladı.

New York kripto para yasağı

New York mevzuatına göre kripto para madenciliğine büyük bir yasak. Cuma günü alınan karara göre Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum gibi fosil yakıtlar kullanılarak dijital paranın çıkarılması iki yıl süreyle yoğun bir kısıtlama uygulanacak.

Proof-of-work (iş kanıtı) olan kripto paralar, madencilik adı verilen özel bir matematiksel işlemle üretiliyor. Bilgisayarların, özellikle de ekran kartlarının, şifrelemeyi kırmasıyla birlikte ödül olarak Bitcoin, Dogecoin veya Ethereum gibi proof-of-work kripto elde ediliyor. Fakat ABD, bu madenciliğin karbon bazlı fosil enerji kullanılarak yapılmasının önüne geçmek istiyor.

Ancak ABD bu çıkarımı karbon bazlı fosil enerji ile azaltmak istiyor. Kripto para endüstrisinin şiddetle karşı çıktığı bu tür madencilik yasakları, fosil yakıtların arzını sınırlamaya çalışıyor. Bitcoin madencilik şirketleri ise iklim krizine odaklanmaktan “yorulduklarını” söyledi.

Ayrıca yeni yasanın tüm kripto para madenciliği operasyonlarını kapsamadığını da belirtmek gerekiyor. Yasak, karbon nötr tesisleri ve bariz şekilde karbon nötr olan veya bu tür izinler için geçerli olan tesisleri hariç tutmaktadır.

Bu, yalnızca fosil yakıta dayalı madenciliğin önlenebileceği anlamına gelir. Tasarı hakkında fazla ayrıntı verilmedi, ancak bunun karbon ayak izini azaltma planının bir parçası olduğu kaydedildi. Açıklamada, New York’ta uygulama kararının “iklim değişikliğinin mevcut ve gelecekteki etkilerini en aza indirmek” için gerekli olduğu belirtildi.

New York’tan bir sözcü Earthjustice’e verdiği demeçte şu sözleri dile getirdi:

 “New York Senatosu, fosil yakıtlı enerji santrallerindeki kripto madenciliğini ele almak için bu önemli tasarının kabul etmesi ile New Yorklular ve iklim yasası için tarafını gösterdi”

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
1xbet giriş