“Nerede o eski Ramazanlar ” diyenlere Toroslar’da nostaljik yolculuk

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, “Nerede o eski Ramazanlar” sözü ile geçmişe özlem duyanlar için her gün farklı bir mahallede nostaljik ve eğlenceli etkinliklere imza atıyor.

 

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlenceleri, 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisini görüyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, on bir ayın sultanı Ramazan ayında binlerce kişiyle buluştuğu iftar sofralarının ardından Ramazan Panayırı’nda da çocukların heyecanına ortak oluyor.

Karagöz-Hacivat, Meddah, sihirbaz gösterisi ve İbiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı panayırda, büyükler, “Çocukluğumun Ramazan’ı böyleydi” ifadeleriyle geçmişi anımsarken, çocuklara ise gelecekte anlatacakları çok özel anların yaşanması sağlanıyor.

 “Şarkılar ve Milli Marşlarla Coşku Artıyor”

Toroslar Belediyesinin geleneksel Ramazan akşamlarının neşesi olan “Hayat Bayram Olsa” şarkısı ile 10’uncu yıl marşı da etkinlikte çocukların neşesine neşe katıyor.

O eski Ramazanlar’ı yeniden getiren etkinlikte Toroslar’daki birliğin ve beraberliğin en güzel örnekleri yaşatılıyor.

Soğucak, Bekiralanı, Akbelen, Yusuf Kılıç, Mevlana, Sağlık ve Kurdali Mahalleleri’nde yapılan iftar programlarında tüm hemşehrilerine seslenen Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Ramazan demek, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma demektir. Biz de bu güzelliği sizlerle paylaşmak üzere mahallelerimize geldik, sofralarımızı kurduk. El ele, gönül gönüle olalım, çocuklarımıza geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatalım istedik. Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş