Narkonteks’den Van’a 10 Milyon Euro Değerinde Yatırım Narkonteks Yeni Fabrikasını Van’da Açıyor

Konfor ve sağlık odaklı, iç giyim, termal giyim, spor giyim, ev giyim ve plaj giyim kategorilerinde üretim yapan Narkonteks, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında hayata geçirilen “Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Projesi” kapsamında Van’da 4. fabrikasını açıyor. 1.000 kişinin istihdam edilmesi planlanan fabrikada çalışanların yüzde 85’i kadınlardan oluşacak. Narkonteks Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, “2005 yılında İzmir’de kurulan Narkonteks ailesi olarak yeni fabrikamızı Van’da açacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Van’da hayata geçirilen Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi ile ülkemizde tekstil üretiminin yeni merkezi olacak Van’da gerçekleştireceğimiz yatırımımız ile gurur duyuyoruz.” dedi. 

Konfor ve sağlık odaklı, iç giyim, termal giyim, spor giyim, ev giyim ve plaj giyim kategorilerinden üretim yapan Narkonteks, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında hayata geçirilen “Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Projesi” kapsamında Van’da 4. fabrikasını açıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen temel atma töreninin ardından fabrika inşaatında çalışmalar başladı. Van ekonomisinin canlandırılması ve istihdamın artırılması hedefleri ile hayata geçirilen yatırım kapsamında Narkonteks’in Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde açacağı yeni fabrikasında 1.000 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 

Halen İzmir ve Manisa’da üretim tesisleri ve İzmir’de lojistik merkezi bulunan Narkonteks’in Van üretim fabrikası 35.000 m2 arsa üzerine 24.000 m2 kapalı alan olacak şekilde tasarlandı. 2023 yılında açılması planlanan fabrikada, çalışanların 85’inin kadın olması hedeflenirken, yılda 15 milyon adet üretim yapılması planlanıyor. AB standartlarına uygun şekilde çevre ve sürdürülebilirlik kavramlarına önem vererek tasarlanan Narkonteks’in Van’da kuracağı yeni fabrikada kullanacak enerjinin tamamı güneşten elde edilecek ve yağmur suyu hasadı altyapısı oluşturulacak.  

Temel atma törenine katılan Narkonteks Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, “2005 yılında İzmir’de kurulan Narkonteks ailesi olarak yeni fabrikamızı Van’da açacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok geniş kapsamlı bir ürün gamında üretim yapan bir firmayız. Van’da hayata geçirilen Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi ile ülkemizde tekstil üretiminin yeni merkezi olacak Van’da gerçekleştireceğimiz yatırımımız ile gurur duyuyoruz. Narkonteks olarak Van’daki insan gücünü desteklemek, Van’ın gelişmesine ve ekonomisinin canlandırılmasına yardımcı olacak olmak bizler için büyük bir önem taşıyor. dedi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından “2021 yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları” kapsamında “Altın” kategoride ödüle layık görülen Narkonteks, başta Hollanda, Almanya ve İngiltere olmak üzere 25’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye’de ve dünyada Blackspade markasıyla da tanınan Narkonteks olarak 2022’de ihracatını artırmayı hedeflerken, Blackspade markası ile de mağaza sayısını arttırmayı planlıyor.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş