MHP’li Olcay Kılavuz,Mersin ve Türk Gençliğinin talep ve beklentilerini dile getirdi

MHP’li Olcay Kılavuz TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Mersin ve Türk Gençliğinin talep ve beklentilerini gündemine alan Kılavuz konuşmasının başında Pençe-Kilit operasyonuna değinerek “ Anadan yardan serden geçerek Pençe-Kilit harekâtında şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Duamız, aklımız, gönlümüz Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde hain teröristleri imha eden,  terörün ve teröristin kökünü kazıyan, İhaneti döktüğü kanda boğan kahraman Mehmetçiklerimizle beraberdir.” dedi.

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

 ANADAN YARDAN SERDEN GEÇEREK PENÇE-KİLİT HAREKÂTINDA ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİMİZİ RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM

Yiğitler kan döker, bayrak solmaya,

Anadolu başlar, vatan olmaya…

Kızılelma’ya hey… Kızılelma’ya!!!

En güzel marşını vurmadan mehter

Ya Allah… Bismillah… Allahuekber

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin namus ve şerefi, huzur ve güvenliği, ay yıldızlı al bayrağımızın şanla dalgalanması uğruna, kara toprağın bağrına bir gül bahçesine girercesine giren, Anadan yardan serden geçerek Pençe-Kilit harekâtında şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Duamız, aklımız, gönlümüz Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde hain teröristleri imha eden,  terörün ve teröristin kökünü kazıyan, İhaneti döktüğü kanda boğan kahraman Mehmetçiklerimizle beraberdir. Cenab-ı Allah ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin. Rabbim bizleri şehitlerimize layık eylesin ve izlerinden ayırmasın. Şehitlerimizin davaları davamız, kavgaları kavgamız, emanetleri onurumuzdur.

AK PARTİ CAMİASININ BAŞI SAĞOLSUN

AK Parti Gençlik şöleninden dönerken geçirdikleri elim bir trafik kazasın sonucunda hayatlarını kaybeden gençlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acılarını yürekten paylaşıyorum. AK Parti Camiasının ve yakınlarının başı sağ olsun.

MHP’Lİ MERSİN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türk Kültürünün her renginin yaşatıldığı, Türk ruhunun anlatıldığı, şölenlerin atası olan, 31.Geleneksel Türkmen Şölenini büyük coşkuyla gerçekleştiren Erdemli Belediye Başkanımız Sn. Mükerrem Tollu başta olmak üzere, Mersin’imize önemli hizmetlerde bulunan,  MHP’nin üretken belediyecilik anlayışı konusunda örnek olan,  başarılarıyla göğsümüzü kabartıp her kesimin takdirini kazanan, hemşerilerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin daima yanında olan; çalışmaları ve hizmetleriyle yüz aklarımız ve gurur kaynaklarımız olan, Anamur Belediye Başkanımız Sn. Hidayet Kılınç’a Bozyazı Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Çetinkaya’ya Gülnar Belediye Başkanımız Sn. Alpaslan Ünüvar’a Mut Belediye Başkanımız Volkan Şeker’e, Silifke Belediye Başkanımız Sadık Altunok’a, Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a, Çamlıyayla Belediye Başkanımız İsmail Tepebağlı’ya, canı gönülden tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Milletimize hizmet yolundaki çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.

DÜNYA KADINLAR BOKS, AVRUPA TEKVANDO VE PARA TEKKVANDO ŞAMPİYONASINDA MADALYA KAZANAN BÜTÜN SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

İstanbul’da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olarak, altın madalya kazanan, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli, Ayşe Çağırır ve Şennur Demir’i;  Avrupa Tekvando ve Para Tekvando şampiyonasını 19 madalya ile tamamlayarak Avrupa’nın zirvesine çıkan, ay yıldızlı al bayrağımızı gururla dalgalandıran,  Milli sporcularımızı, antrenörlerini ve federasyon yönetimlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN ANADOLU EFES BASKETBOL TAKIMINI VE VAKIFBANK VOLEYBOL TAKIMINI TEBRİK EDİYORUM

Üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes Basketbol takımımız ile Avrupa Voleybol Konfederasyonu Şampiyonlar Liginde Şampiyon olan Vakıfbank Voleybol takımımızın, başarılı sporcularını, teknik heyetlerini ve federasyon yönetimlerini kutluyor, bizlere bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

TARSUS-KAZANLI TURİZM PROJESİ MERSİN’İMİZE KAZANDIRILMALIDIR

Akdeniz’in incisi, Ülkemizin gözbebeği, denizi ve yeşiliyle, tarihi ve doğasıyla, sahili ve koylarıyla Anamur’dan Çamlıyayla’ya çeşitli turistik faaliyetleriyle, Mersin önemli turizm merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Tarsus-Kazanlı Turizm projesi Mersin’imizin bir turizm merkezi olması için önemli yatırımlardan biridir. İlk kez 1992 yılında gündeme gelen Kazanlı’dan başlayıp, Seyhan Nehri’nin denize döküldüğü yere kadar olan bölgede, 17 bin dönümlük arazide yapılması planlanan proje Mersin için önemli bir yatırım aracı olacaktır. Çeyrek asır önce turizm bölgesi olarak ilan edilen Tarsus-Kazanlı sahil bandında geçtiğimiz günlerde yol ve alt yapı çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte bölgenin yatırım almaması için hiçbir engel kalmamıştır. Tarsus-Kazanlı Turizm projesinin Mersin’imize kazandırılması ve faaliyete açılması hem Mersinimiz hem de ülkemiz adına oldukça yerinde olacak Mersinimizin turizmde cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkılar sunacaktır.

 DÜNYANIN SAYILI KAYAK MERKEZLERİNDEN BİRİSİ OLACAK KARBOĞAZI PROJESİNE SAHİP ÇIKILMALIDIR

Mersin’imiz deniz turizminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de turizme uygun, ülkemizin nadir şehirlerinden birisidir. Uzun yıllardır şehrimizin gündemini meşgul eden, hemşerilerimizin müjdesini beklediği, bir başka proje ise Karboğazı Kayak Merkezi projesidir. Karboğazı Kayak Merkezi Projesi, 3 bin 500 metreye kadar uzanan büyük bir pist, Alp disiplinine uygun bu pistin yanında 6 farklı yatay ve dikey boyutta küçük pistle, çocuk ve yetişkinlerin rahatlıkla kayak ve kış sporları yapabileceği, Dünya’nın sayılı kayak merkezlerinden birisi olacak kadar önemli bir projedir. Bu sebeple; Böylesine önemli ve değerli projenin Mersin’imize kazandırılması için, bölgede yol ve alt yapı çalışmalarının iyileştirilmesi, yatırımlara uygun hale getirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmaların artırılması, yatırımcılarımıza yer tahsisleri yapılarak teşviklerin sağlanması talep ve beklentimizdir. Toroslar’da bir ilk olacak, binlerce vatandaşımıza iş istihdamı sağlayacak, Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin cazibe merkezi olacak,  bu kıymetli projeye mutlak surette sahip çıkılmalıdır.

 ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E YAPILMALIDIR

Mersin’imiz birçok ilden farklı olarak dış ticaret kültürü olan, 2021 yılında yüzde 28’lik artışla 2,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren, Liman, serbest bölge, organize sanayi bölgesi ve çok çeşitli lojistik imkânları bulunan, en önemli şehirlerimizden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Mersin Limanı, Doğu Akdeniz’deki yük arzının yüzde 40’ını karşılayabilmekte, Yüzde 60’ı ise Basra Körfezi ya da Mısır’daki limanlara yönelmektedir. Bu sebeple daha çok yükün Mersin’imize ve ülkemize çekilmesi bakımından, Mersin Limanının kapasitesinin genişletilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. hali hazırda limancılığı besleyecek her türlü alt sektörün ve alt yapının mevcut olması bakımından, Ana Konteyner Limanı için en uygun şehir olarak Mersin ön plana çıkmaktadır. Bu sebeple; Ana Konteyner Limanı için acil olarak yer tespitinin yapılması, Etüt-proje çalışmalarının yapılarak vakit kaybetmeden Ana Konteyner Limanının yapımına başlanması, Hem Mersin’imiz hem ülkemiz için önemli bir atılım ve kazanım olacaktır.

MERSİN’E YÖNELİK SANAYİ YATIRIMLARININ ARTIRILMASI ŞEHRİMİZ, BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ ADINA OLUMLU OLACAKTIR

Seçim bölgem olan Mersin; ülkemizin önde gelen sanayi şehirlerinin başında gelmektedir.  Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Silifke Organize Sanayi Bölgesinde taleplerin karşılanması, Mersin’e yönelik sanayi yatırımlarının artırılması şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına olumlu olacaktır.

MERSİN’İMİZİN İLÇELERİNE DOĞALGAZ ERİŞİMİ SAĞLANMALIDIR

Mersinimizin kentsel gaz ihtiyacının belirlenmesi için gerekli çalışmaları yapmak ve  Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’a doğalgaz erişimi sağlamak beklentilerimiz arasındadır.

MERSİN’İN ULAŞIM KAYNAKLI SORUNLARI GİDERİLMELİDİR.

Deniz yolu, demir yolu ve kara yolu taşımacılığının kavşak noktalarından olan, Tarım, turizm, sanayi ve ticaret faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapıldığı Mersinimizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın Mersin için ayırdığı ödenek miktarının Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi, ulaşımdan kaynaklı sorunların giderilerek, tamamlanması iktiza eden yolların hizmete açılması Mersinli hemşerilerimiz adına talep ve beklentilerimiz arasındadır.

MERSİNİMİZDE TARIMA VE ÜRETİCİLERİMİZE YÖNELİK DESTEK VE TEŞVİKLERİN ARTIRILMALIDIR

Anamur’da muz, Erdemli’de limon, Tarsus’ta üzüm, Silifke’de çilek, Mut’ta zeytin başta olmak üzere sebze ve meyve üretimlerinin birçok türünde ilk sırada yer alan Mersinimizde tarıma ve üreticilerimize yönelik destek ve teşviklerin artırılması, Ziraat Bankası ve özel bankalara olan çiftçi kredilerinin de yapılandırma kapsamına alınması çiftçilerimizin beklentisidir.

HAZİNE ARAZİLERİ VE 2B ARAZİLERİ MÜLK KULLANICILARINA TAHSİS EDİLMELİDİR

Mersin’in Anamur, Bozyazı, Mut ve Tarsus başta olmak üzere birçok ilçesinde Hazine arazileriyle ve 2B arazilerinin rayiş bedeller üzerinden  mülk kullanıcılarına veya orada yaşayan insanlarımıza tahsis edilmesi yerinde olacaktır. Bununla birlikte; tapu başta olmak üzere herhangi bir işlem yapılamayan orman vasfını yitirmiş arazilerin güncellenip 2B durumuna dönüştürülmesi ya da hazineye devredilmesi beklentiler arasındadır.

YÖRÜKLERİMİZE DESTEKLER SÜRDÜRÜLMELİDİR

Yörükler; Türk kültürünün her rengini yaşatan, Türk’ün kutlu yolculuğunun mirası, Türkiye’mizin ana kaynağı, milli hafızamızdır. Yörük kültürünün devamının sağlanması noktasında, yayla yollarında yaşanan ulaşım sorunları giderilmeli, İnternet ve iletişim konusundaki aksaklıkların giderilmesi adına alt yapı çalışmaları tamamlanmalı, yörük çocuklarımızın eğitim destekleri devam ettirilmelidir. Çiftçilikle uğraşan yörüklerimize tarım destekleri, hayvancılıkla uğraşan yörüklerimize yem ve hayvan başına küpe desteği arttırılmalıdır.

ÖĞRENCİ AFFI VE BEDELLİ AFFI HAYIRLI OLSUN

Türk milletinin umut vesikası, Türk vatanının teminatı, devletimizin ikbal ve istiklal ışığı, Türk Gençliğine; 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim hakkını yeniden kazandırmak için çıkarılacak öğrenci affının, tecil yaşının 29′ dan 22 ‘ye çekilmesi ile birlikte yoklama kaçağı ve bakaya durumuna düşerek bedelli hakkını kaybedenlere yönelik bedelli affının hayırlı olmasını temenni ediyor,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

ÖĞRENİM KREDİLERİNİN GERİ ÖDEMELERİNDE FAİZ KALDIRILMALIDIR

Gençlerimizin nitelikli ve güzel bir gelecek sahibi olmaları için yapılacak bu çalışmaları anlamlı ve önemli buluyor, geleceğin Türkiye’sini inşa etmek üzere Yükseköğrenimlerine devam eden, öğrencilerimize yönelik olarak, öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde faizin kaldırılması,  halen tahsil edilmeyen ödemeler yönünden asıl alacak haricindeki tüm faizleri silinmesi,  öğrenim kredi ödemelerinin taksitlerinin daha uzun vadeye yayılması yerinde olacaktır.

POMEM ALIMLARINDA YÜKSEK LİSANS MEZUNLARINA 32 YAŞ ŞARTI UYGULANMALIDIR

Türk vatanına şanlı polis üniformasıyla hizmet etmek isteyen gençlerimizin, eğitim süreleri dikkate alınıp emeklilik ve yıpranma payı düzenlemesi yapılarak,  Jandarma subay ve astsubay alımlarında olduğu gibi POMEM alımlarında da yüksek lisans mezunu ve mezun durumunda olanlara,  32 yaş şartı uygulanması da beklentiler arasındadır.

2021 KPSS PUANIYLA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALIDIR

İlim ve irfan pınarı, geleceğimizin mimarları kıymetli öğretmen adayı gençlerimiz,  mesleklerine başlayabilmek için heyecanla beklemektedirler. Bu kapsamda; gençlerimizin 4 ay sonra 2021 KPSS puanlarının sona ereceği göz önünde bulundurulduğunda, ihtiyaç hâsıl olan kadroların bir an önce tespit edilerek, talepler doğrultusunda atama takvimin açıklanması, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğretmenlerimizin okullarıyla ve öğrencileriyle kavuşturulması yerinde olacaktır.

Başa dön tuşu
1xbet giriş