MHP’li Başkan Kılınç’tan CHP’li Vekil Başarır’a ağır yanıt

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de dile getirdiği iddiaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Başkan Kılınç’ın açıklaması  şöyle :

“Mersin’de faaliyet gösteren Mersin Haberci Gazetesinde yer alan şahsımı, kurumumuzu ve mesai arkadaşlarımızı hedef alan bir haber nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Yalan, yanlış ve provokasyon odaklı çıkışları ile tanıdığımız CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Anamur Belediye Başkanlığı’nın 10 yıldır ilçemizi meşgul eden ve ucube bir yapı haline dönüşen Sera City Anamur Evleri ile ilgili gerçekleştirilen satış ihalesine fesat karıştırıldığı, yapılan ihale nedeniyle kamu zararı oluştuğu, ihalenin iptal edilerek şahsım ve belediye çalışanlarımız hakkında soruşturma başlatılması gerektiği gibi aslı astarı olmayan, yanlış bilgiye dayanan iddialarda bulunmuştur.

Değerli hemşehrilerim,
Bahse konu inşaat alanı 27.01.2011 tarihinde kat karşılığı gelir ortaklığı yöntemi ile 8.050.000 TL bedelle Sürücüler İnşaat Turizm A.Ş. adlı bir firmaya ihale edilmiş, 112 konut, 90 iş yeri ve 1 sinemadan oluşan inşaatın 30 ay içerisinde tamamlanarak satılması taahhüt edilmiştir.

Belirlenen yasal süre içerisinde inşaat başlamış, ancak zamanında tamamlanamadığı için 19.03.2015 tarihinde dönemin belediye başkanı tarafından 24 ay süre uzatımı yapılmış, ancak ilgili firma bu süre içerisinde de işi bitiremediği için  21.04.2017 tarihinde sözleşme tek taraflı olarak fesh edilmiştir.

İlgili firma bu süre içerisinde henüz yapımı tamamlanmamış olmasına rağmen 26 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirmiş ve parasını almıştır.

Aynı inşaat, dönemin belediye başkanı tarafından 4 kez 2018 yılında 1 kez de 2019 yılında olmak üzere 5 kez satış ihalesine çıkmış, ancak ihaleye teklif veren firma olmadığı için bahse konu inşaatın satışı gerçekleşmemiştir.

2019 yılında göreve geldiğimizde yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, bahse konu inşaattan konut satın alan 26 vatandaşımızın mağduriyetini gidermek, ucube bir yapıya dönüşen bu inşaatı yeniden ekonomiye kazandırmak ve belediyemizin gelirlerini arttırmak amacıyla 21.09.2021 tarihinde belediyemiz tarafından inşaatın tümünün satışı için ihaleye çıkılmış, Sürücüler İnşaat firması tarafından ihalenin iptali için açılan yürütmeyi durdurma davası, Mersin 2. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmiş, dava dosyası Danıştay’a taşınmıştır.

Bizim görev süremiz içerisinde bahse konu inşaat alanının güncel değerinin tespit edilebilmesi için yasal olarak yetkili bir Gayrimenkul Değerlendirme Şirketi ile anlaşma yapılmış ve henüz %65’i tamamlanan inşaatın satışı yapılan 26 bağımsız bölümü için 18.282.000 TL, inşaatın geri kalanı için ise 49.603.000 TL olmak üzere toplam 67.885.000 TL değer belirlenmiştir.

Değerli hemşehrilerim,
Bu bilgi ve değerlendirmeler ışığında, 30.11.2021 tarihinde inşaatın tamamı için yapılan satış ihalesi 2886 sayılı devlet ihale kanununun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilmiştir.

İhale bedeli, daha önceden satışı yapılmış ve tapu devri gerçekleştirilen 26 dairenin bedeli olan 18.282.000 TL’nin toplam bedelden düşülmesi ile tespit edilmiş ve bu bedel üzerinden ihaleye çıkılmıştır.

Tahmini bedel 2886 sayılı devlet ihale kanununun 9. maddesine uygun olarak tespit edilmiştir.

İhale, ilgili kanunun 17. maddesine göre, ilçemizde faaliyet gösteren 2 yerel gazete, 1 ulusal gazete ve resmi gazetede ilan edilmiştir.

Yapılan ihale sonucunda bahse konu ihaleye 1 adet teklif verilmiş, verilen teklif ihale komisyonunca incelenmiş ve ihale kanunlarına uygun olduğu tespit edilerek firma ile sözleşme imzalanmıştır. Yapılan ihalede firma 49.700.000 TL teklif vermiştir.

Ayrıca ihaleyi yeni kazanan firma, Sürücüler İnşaat tarafından %35’i tamamlanmadığı halde vatandaşlarımıza satışı yapılan 26 dairenin de inşaat işlerini hak sahibi vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ücretsiz olarak tamamlayacaktır.

Bütün bunların yanı sıra, şirket ortakları Milliyetçi Hareket Partisi dahil, hiçbir siyasi partiye üye değildir, parti içinde bir görevi bulunmamaktadır.

Dolayısı ile bahse konu satışla ilgili ne belediyemizin ne de inşaattan daire satın alan vatandaşlarımızın herhangi bir zarar görmesi yada ekonomik açıdan kayba uğraması söz konusu değildir.
Değerli hemşehrilerim.
Bahse konu inşaat alanı 2011 yılından bu tarafa 10 yıl boyunca sürekli olarak hem ilçemizin hemde kurumumuzun gündemini meşgul etmiş ancak bir türlümeşgul etmiş ancak bir türlü çözüme ulaştırılamamıştır.”

Başa dön tuşu
1xbet giriş