Mezitlili çocuklar Bayramı Mutlu Yaşam Köyünde Kutladı

Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyünde binlerce çocuk, aileleriyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşadı. Mezitli Belediyesinin yanı sıra Ufuk Lojistik, Mersin Marina Lions Kulübü, Mersin Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği, Mersin Barosu, Mezitli Kent Konseyi ile birlikte gerçekleştirilen ve Çocuk tiyatrosu, palyaço gösterisi, yarışmalar, uçurtma şenliği, interaktif gösterilerin yapıldığı şenlikte kırsal mahallelerde yaşayan çocuklarla kent merkezinde yaşayan çocuklar, güzel havada birlikte bayram kutlamanın sevincini yaşadı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mutlu Yaşam Köyünün tüm aktivitelerinden yararlanarak unutulmaz anlar yaşayan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

“YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARA GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKMALIYIZ”

Etkinliğin paydaşlarından Ufuk Lojistik adına söz alan Ufuk Maya, TBMM’nin açılışını Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiğine dikkat çektiği konuşmasında, “Mezitli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 23 Nisan şenliğinde birlikte olmaktan gururluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini yarının sahibi çocuklara emanet edecek kadar çocuklarına güvenini ifade ederek onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bizlere düşen bu emanete sahip çıkmak ve çocuklara armağan eden bu bayramı en güzel şekilde kutlamaktır. Yarının teminatı olan çocuklara yarının gözüyle bakmalıyız ki geleceğimiz aydınlık olsun” dedi.

 “MARİNA LİONS KULÜBÜ HER ZAMAN GÜZEL İŞLERİN DESTEKÇİSİ OLACAKTIR”

Mersin Marina Lions Kulübü Başkanı Yiğit Gökşen de 23 Nisan Şenliğinin düzenlediği işbirliğine vurgu yaptığı konuşmasında, “Böyle güzel ve gururlu işbirlikleri oldukça biz Marina Lions kulübü olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bu işbirliğini sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” diye konuştu.

“ÖVÜNEREK SÖYLÜYORUM Kİ ÇOCUK MECLİSİ OLAN TEK KENT KONSEYİYİZ”

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ise, konuşmasında, “23 Nisan ülkemizin en temel unsurlarından birisi. Çünkü bu gün Türkiye büyük millet Meclisinin açıldığı günün yıldönümü. Mezitli Kent Konseyi olarak övünerek söylüyorum ki Çocuk Meclisi olan tek Kent Konseyiyiz. Bu nedenle iki temsilcimiz Ankara’da düzenlenen etkinliğe gittiler” ifadelerini kullandı.

“23 NİSAN DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK BAYRAM”

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da birkaç kişiyle Samsun’a çıkmasının ardından bir yıl bile  geçmeden Türkiye Büyük Millet Meclisini kurduğunu hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “23 Nisan dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. Bunu çok iyi anlayarak çocuklara verilen öneme ve değeri iyi anlamak gerekiyor. Mutlu yaşam köyümüzü yaparken tüm çocuklarımızın, annesi babası, anneannesi, babaannesi, dedesiyle güzel ve mutlu zaman geçirmelerini  amaçladık. Kimi spor, kimi müzik yapsın. Hayvanlarla zaman geçirsin istedik. Her yıl Dünya genelinde onlarca genç geliyor ve buralarda konaklıyor. Artık burasını Dünya biliyor. Mezitlili çocukları da burada buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

Başa dön tuşu
1xbet giriş