Mezitli’de meşaleli bayrak yürüyüşü

Mezitli Belediyesi öncülüğünde milli bayramlarda gerçekleştirilen meşaleli yürüyüş geleneği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında da devam etti. Pandemi nedeniyle verilen aradan sonra yapılan ilk yüz yüze kutlamada binlerce vatandaş Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la birlikte, Atatürk’ün yolundan yürüme inancını, bayrakları sallayarak, coşkulu slogan ve şarkılarla dile getirdi.

Dev uzunlukta Türk Bayrağının açıldığı yürüyüş boyunca gençler meşaleler ve renkli sis bombaları ile geceyi kırmızıya boyadı. Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının da katıldığı ve eski Mezitli Belediyesi binasından başlayan yürüyüş boyunca vatandaşlar da balkon ve pencerelerden atılan sloganlara alkışlarla eşlik etti. Mezitli Kent Konseyi Bisikletli gruplarının da katıldığı yürüyüş Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi üzerinde bulunan Demokrasi Meydanında sona erdi.

Yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli çok özel bir ilçe. Atasını seven, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan insanların yaşadığı bir kent. Pandemi nedeniyle kısıtlı olarak gerçekleştirebildiğimiz milli bayramlardaki yürüyüşlerimizi de çok özlemişiz.  Yine omuz omuza, bayrak seli oluşturarak, bizlere çağdaş Türkiye Cumhuriyetini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarımıza minnetimizi gösterdik. Katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş