Mezitli sahillerine aydınlatma sistemi çekiliyor

Geçen yıl Mersinlilerin daha temiz ve güvenli bir ortamda denize girmeleri için 5 farklı noktayı kiralayarak kente kazandıran Mezitli Belediyesi tarafından, yaklaşık 15 km uzunluğa sahip olan sahil şeridi boyunca aydınlatma çalışmalarına başlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Dünyanın en güzel sahillerine sahip olan Mezitli sahilleri yaz aylarından itibaren aydınlık ve modern bir görünüme sahip olacak.

Hızla devam eden ve iki etaptan oluşan sahil aydınlatma projeleri kapsamında, Tece’den başlayarak Viranşehir’e kadar elektrik hattı çekilecek. İlk etap olarak Tece Mahallesinin en batı kısmı başlangıç noktası olarak belirlenen çalışmaların yaz ayı öncesi bitmesi planlanırken, güzergâhın tamamı yeni ve modern görüntüsü ile dikkat çeken aydınlatma sistemi yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 24 saat kesintisiz bir yürüyüş, bisiklet yolu ve güvenli kumsallar kente kazandırılacak.

Geçen yıl 5 farklı noktayı Milli Emlak Müdürlüğünden kiralayarak vatandaşların daha temiz, güvenli ve hijyenik şekilde denize girmelerini sağladıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yıllardır kangren haline gelen sahillerimizi vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda kullanımı için geçtiğimiz yaz kiralama yapmıştık. Kiralama talebimize geç yanıt verilmesi nedeniyle farklı noktalarda oluşturduğumuz aile plajlarımızla vatandaşlarımıza hizmet verdik. Bu yaz ise özel bir aydınlatma sistemi çekerek sahillerimizden 24 saat yaralanmasını sağlamak istiyoruz. Direklerimizi dikmeye Tece bölgesinden başladık. Yaz aylarına yetiştirmeyi planladığımız aydınlatma sistemi ile güzel sahillerimizi boydan boya aydınlatılmış ve güvenlikli hale getireceğiz” dedi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş