Mezitli Kadın Emeğiyle güzelleşiyor

Kentin her noktasında kadının gücü ve emeğinin izlerinin bulunduğu Mezitli’de sokakların temizliği de emekçi kadınlara emanet. Henüz üniversite öğrencisiyken temizlik işçisi olmak için başvurduğu Mezitli Belediyesinde 7 yıldır yol süpürme aracını kullanan Meltem Durul, Mezitli sokaklarını temizliyor.

Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün en anlamlı olduğu kentlerden birisi olmayı sürdürüyor. Yüzlerce dönüm kadının simgesi olan mor çiçekli jakaranda ağaçları ağaçlarıyla donatılmış Mezitli’de sokakların güzelliği ve temizliği de kadınlara emanet. Mezitli sokakları kadınlar tarafından dikilen renk renk çiçek ve bitkilerle bezenirken, temizliğini de yine kadın elinin becerikliliği ile yapılıyor. Bu kadınlardan birisi de temizlik işçisi Meltem Durul.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYKEN ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Henüz üniversite öğrencisiyken temizlik işçisi olmak için başvurduğu Mezitli Belediyesinde işe alınan Meltem Durul, 7 yıldır yol süpürme aracıyla Mezitli sokaklarını temizliyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer almasına yönelik projesi kapsamında yol süpürme aracını kullanan üniversite mezunu Meltem Durul, işinden son derece mutlu. Mezitli Belediyesinde yol süpürme kadrosunda boşluk olduğunu duyunca iş başvurusunda bulunan Durul’un gayretli çalışması gerek iş arkadaşları gerekse vatandaşlar arasında çok sevilmesine yol açtı. İlk olarak işe yol süpürerek başlayan Durul, yol süpürme aracının alınmasının ardından bu kez aynı işi araçla yapmaya başladı.

Mezitli Belediyesinde temizlik personeli olduğu esnada üniversite okuyarak mezun da olan Durul, iki de çocuk sahibi oldu.

“BİR KADIN İSTERSE HER İŞİ YAPABİLİR”

İşinde ilk olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Durul, “Başkanımızın biz kadınlara olan güveninin sonucunda 7 yıldır yol süpürme aracını kullanıyorum. Belediyemizin başlattığı bu uygulama başka belediyelere de örnek oldu. Şimdi başka belediyelerin de benzer uygulamalar yaptığını duydum ve ilk olduğum için son derece mutluyum. Artık bana alıştılar. Sonra diğer belediyelerde de kadın çalışanların araç kullanmaya başladığını gururlanarak görüyorum. Başkanımız Neşet Tarhan sayesinde bu işte öncü olmaktan son derece mutluyum. Sabahın ilk ışıklarıyla aracımın direksiyonuna geçip müziğimi dinleyerek sokakları süpürüyorum. Bir kadın isterse her işi yapabilir. Kadınlar güçlüdür ve ben çalıştıkça daha güçlü olduğumu görüyorum. Kadınlar istediği zaman her şeyi başarabilir” ifadelerini kullandı. Durul, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutladı.

“MEZİTLİ KADINLARIYLA FARK YARATIYOR”

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan ise yaptığı açıklamada, kadınların el attığı her işte başarının geldiğini vurgulayarak, “Mezitli, kadınların el emekleri ve güçleriyle fark taratan bir kent. İş başvuruları arasında üniversiteli bir kadının süpürgeci olmak istediğini gördüğümüzde kendisine güvenerek işe aldık. Meltem Durul arkadaşımız gayretli çalışması ve azmiyle hem bizlerin elini güçlendirdi hem de kadınlar için iyi bir örnek olarak öncülük etmiş oldu. Şu an Mersin sokaklarında kadın çalışanlar görebiliyorsak bu Meltem arkadaşımızın aştığı yolun sayesindedir” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZI KADIN ODAKLI OLARAK YOĞUNLAŞTIRIYORUZ”

Kadınların her işte başarılı olabileceğine inandığını belirten Başkan Tarhan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözünden yola çıkarak mutlu Mezitli’yi kadınlarla birlikte kurmaya çalışıyoruz. Hizmet üretirken kadınlarımızı ön planda tutuyor, çalışmalarımızı kadın odaklı olarak yoğunlaştırıyoruz. Ekibimizi de bu temel üzerine kurguladık. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın ve yöneticilerimizin yarısından fazlası kadınlardan oluşuyor. Sadece Meltem kardeşimiz değil, diğer çalışma arkadaşlarımız da çok güzel işler yapmaktalar ve hizmet kalitemizi artırıyorlar” dedi.

Tüm kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü kutlayan, her zaman olduğu gibi kadın çalışanların yarım gün idari izinli olduğunu hatırlatan Başkan Tarhan, 8 Mart nedeniyle bir dizi etkinlik de gerçekleştireceklerini ifade etti.

Başa dön tuşu
1xbet giriş