Mevlüt Ok: ‘Beğenmeyen Ülkeyi Terk Etsin’

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Kasım ayının 3. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Meclis toplantısı, Başkan Seçer’in başkanlığında toplandı.

Dün gerçekleşen MESKİ toplantısında yaşanan gergin atmosfer Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da devam etti. MESKİ Toplantısında Başkan Seçer ile AK Partili Mevlüt Ok arasında yaşanan tartışma tekrar gündeme geldi.

Gündem dışı konuşma bölümünde söz hakkı alan Mevlüt Ok, Seçer’in  “Herkes senin gibi avantadan geçinmiyor’’ sözü için özür dilenmesini beklediğini belirtti. Ok yaptığı konuşmasında AK Parti Bozyazı ilçe başkanlığı yaptığı dönemde hakkı olmayan para kazanmadığını belirterek; “MESKİ toplantısında bana karşı söylediğiniz söz İçin özür dilenmesini bekliyorum. Şahsıma söylemiş olduğunuz ithamla ilgili söz aldım. Bu söylediğiniz sözü ortamın gerginliğinden, sizin gerginliğinizden kaynaklandığını, içinizden geçerek söylemediğinizi düşünüyorum’’ diye belirtti.

SİZİ KINIYORUM

AK Partili Ok, 25 yıldır aktif siyaset yaptığını belirterek konuşmasına devam etti. Ok; ‘’Ben yine iddia ediyorum bunu bilerek söylemediniz. Bilerek söyleseydiniz ortaya koyardınız bildiklerinizi. Bunu gerginliğinizden yaptığınızı düşünüyorum. Allah’a hamdolsun bir tane avanta almadım. Bir tane babayiğit varsa çıksın söylesin. Ben her şeye varım. Benim ve evlatlarımın boğazından bilerek haram lokma geçmedi. Bu konuda beni bilen bilir. Bozyazı’nın yüzde 99’u beni tanır. 8,5 yıl Bozyazı’da iktidarın ilçe başkanlığını yaptım ve iktidarın ciddi bir gücü var. Ama endi menfaatim, akrabam çevremle ilgili hiçbir menfaat sağlamadım. Bu konuda iddialıyım. İlk cesareti siz gösterdiniz, sizi kınıyorum’’ ifadelerini kullandı.

BEĞENMEYEN ÜLKEYİ TERKETSİN

AK Partili Ok’a cevap veren Seçer, “Beğenmeyen ülkeyi terk etsin söylemini asla kabul etmiyorum. Bunu söylemek senin haddin değil. Ülke hayat pahalılığı değerlendirmemizde ‘beğenmiyorsanız bu ülkeyi terk edin’ gibi haddinizi aşan bir ifade kullandınız. Bu ülke sizin değil. Sahibi siz değilsiniz. Açtırma pandoranın kutusunu misali herkes kendi geçmişine dönsün baksın. Bizim böyle bir karın sancımız, çiğ yediğimiz yok. Belediyemizle, bizimle ilgili yasalara aykırı hırsızlık, arsızlık, suiistimal gibi bir konu, bölge varsa yargı yolu açık, gidip şikâyet edersiniz’’ şeklinde konuştu.

HERKES DÖNÜP AYNAYA BAKSIN

AK Partili Ok’un geçmiş toplantılarda dile getirdiği ‘terör örgütlerine destek oluyorsunuz’ sözlerini hatırlatan Seçer; ’’Daha önce siz bizi terör örgütlerine destek olmakla itham ettiniz. İftira da bulundunuz. Benim yedi sülalem de ben de terör örgütüne mensup olmakla ilgili yargılanmamıştır. Herkes önce kendisi aynaya dönüp baksın. Grubu bulunan sizin dışınızdaki siyasi partiler siz ne kadar bu ülkenin sahibiyseniz onlarda bu ülkenin sahibi. Siz ne kadar bu ülkeyi seviyorsanız biz de seviyoruz. Siz ne kadar vatani görevinizi yaptıysanız bu insanlarda yapmıştır. Siz böyle bir iftirada bulundunuz. Ben sizin gibi bu şekilde ajitasyon içeren bir konuşma yapmadım. Kişiliğe saldırı olmuştur, burası hukuk devleti gider yargıya cevap verirsiniz. Sizin hakkınızda dava açtım. Sizin de böyle bir düşünceniz varsa mahkemeler oradadır gider dava açarsınız” dedi.

YANLIŞI DÜZELTMEK ERDEMDİR

AK Partili Mevlüt Ok, daha sonra söz hakkı alarak; “Beğenmiyorsanız bu ülkeyi terk edin’ dedim evet ama bu doğru bir şey miydi? Hayır değildi. O an ki gerilimle bunu söyledim. Ama bunu geri alıyorum. Yanlışı düzeltmek erdemdir’’ dedi.

Haber: Sabri Borak

Başa dön tuşu
1xbet giriş