MEÜ Rektör Danışmanı Katar’da

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Katar ile MEÜ arasında gerçekleştirilecek iş birlikleri ve ikili ilişkileri görüşmek üzere Katar’da bir takım temaslarda bulundu.

İlk olarak Katar Türkiye Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu’yu makamında ziyaret ederek Mersin Üniversitesi yönetimi adına yapılabilecek olan iş birlikleri, bilimsel ve sosyokültürel çalışmalar ve Mersin Üniversitesi ile Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek olan iş birlikleri ile ilgili görüşme gerçekleştiren Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, daha sonrasında Katar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Cesar Wasen’i ziyaret etti.

Görüşmeleri sırasında Rektör Danışmanı Kadızade; Rektör, MEÜ yönetimi ve yaklaşık 1500 akademisyen kadrosuna sahip olan MEÜ’nün çok çeşitli bölümleri mevcut olduğunu dile getirdi. Bu bölümlerin arasından başta Türkçe Öğretimi bölümü olmak üzere birçok bölüm akademisyenleri ile Katar Üniversitesi arasında iş birliği kurmak istediklerini söyledi. Doç. Dr. Kadızade, Katar Doha Sergi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 37 ülkeden 430 yayınevinin katıldığı 31. Doha Uluslararası Kitap Fuarı’na katılarak Katar programını tamamladı.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş