MESKİ’ye bir tane daha ‘Sıfır Atık Belgesi’

MESKİ, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın istediği yükümlülükleri yerine getirerek ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı. Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran ve etkili bir şekilde yöneten MESKİ, sahip olduğu ‘Sıfır Atık Belgesi’ sayısını 17’ye çıkardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın istediği yükümlülükleri yerine getirerek ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

MESKİ, ‘Sıfır Atık Belgesi’ sayısını 17’ye yükseltti

MESKİ, kurum faaliyetleri sonucu oluşan atıkların, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Çevre Kanunu uyarınca çıkarılan‘ Atık Yönetimi Yönetmeliği’ ve ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak geri dönüşümünü ve bertarafını sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede ilgili yönetmeliklerin yürürlülük tarihinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca istenilen yükümlülükleri yerine getiren MESKİ, Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisleri, Merkez Atık Su Terfi Pompa İstasyonu ile Teknik Hizmetler Yerleşkesi gibi hizmet alanlarında 16 adet hizmet noktası için ‘Sıfır Atık Belgesi’ kazanmıştı.

12 Temmuz 2019 tarih ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran MESKİ, yeni faaliyete giren Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için de gerekli yükümlülükleri tamamlayarak ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Böylelikle MESKİ’nin sahip olduğu sıfır atık belge sayısı 17’ye yükseldi.

MESKİ, atık konusunda çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor

Atık yönetimi faaliyetlerini en etkin şekilde sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, israfın her alanda önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atıkların kaynağında özelliklerine göre ayrıştırılmasını, geri dönüştürülmesini, geri kazanımını ve bertaraf edilmesini kapsayan sıfır atık yönetim sistemini benimsemeye devam ediyor.

Atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak geri dönüşümüne öncelik veren MESKİ, ilgili yönetmelik kapsamında atıkların kaynağında özelliklerine göre ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi, geri kazanımı ve bertaraf edilmesi hakkında çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor. Sıfır Atık Yönetim Sistemi planlayarak organize olmaya devam eden MESKİ, bu çalışmalarının başarısını sıfır atık belgeleri ile taçlandırıyor.

Başa dön tuşu
1xbet giriş