MESKİ, çevre dostu yatırımlarına devam ediyor

Altyapı hizmetlerinin yanı sıra çevre dostu yatırımlara da ara vermeden devam eden MESKİ, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde üzeri açık olan üniteleri kapatarak, yaşanabilecek koku sorununun önüne geçecek. Proses sonucu oluşan arıtma çamurundan 6 milyon 732 bin kilowatt, yaklaşık 3 bin 700 hanenin 1 yıllık enerji tüketimine eş değer elektrik enerjisi üretilen Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 Nisan 2019’dan bu zamana kadar yaklaşık 158 milyon metreküp atıksu arıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz İlçesi Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi koku sistemi yapım işine devam ediyor. Çalışma kapsamında Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde üzeri açık olan üniteler kapatılarak, yaşanabilecek koku sorununun önüne geçilecek.

Yaşanabilecek koku sorununun önüne geçilecek

MESKİ’nin sözleşme bedeli 4 milyon 644 bin liralık yapım işi kapsamında 30.000 m³/h kapasiteli ileri biyolojik koku giderimi sistemi ile koku oluşturan kaynakların kapaması/izolasyonu yapılacak. Tesis girişindeki ön arıtma kısmından (giriş yapısı ve ızgara binası, havalandırmalı kum ve yağ tutucu ünitesi, debi ölçüm kanalı ve ön çökeltme dağıtım yapısı, ön çamur yoğunlaştırıcılar ile kum ayrıcı binası) toplanan atık gazlar arıtılacak. Kokuyu oluşturan atık gazlar borular vasıtasıyla toplanarak, kirli hava vakumlama fanlarıyla koku giderim ünitelerine taşınacak ve arıtımı sağlanacak. Yeni sistemle birlikte yaşanabilecek koku sorununun önüne geçilecek ve tesise yeni bir görünüm kazandırılacak.

1 milyon 50 bin eş değer nüfusa hizmet verecek şekilde inşa edilen Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde, proses sonucu oluşan arıtma çamurundan 6.732.270,84 kilowatt, yaklaşık 3 bin 700 hanenin 1 yıllık enerji tüketimine eş değer elektrik enerjisi üretildi. Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 Nisan 2019’dan bu zamana kadar yaklaşık 158 milyon metreküp atıksu arıtıldı.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş