Mersin’in köylerinde elektrik çilesi hayatı felç etti

Mersin’in kırsal mahallelerinde günlerce süren elektrik kesintileri, etkili olan yoğun kar yağışının önüne geçerek adeta hayatı felç etti. Toroslar EDAŞ yetkilileri yaşadıkları olumsuzlukların bir felaket olduğunu ve elektriklerin ne zaman verileceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyecekleri öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda Toroslar ilçesi kırsal mahallelerde Toros EDAŞ tarafından yaptırılan elektrik direkleri, kar yağışından etkilenmiş sanki eriyip, bükülmüş görüntüsü vermesi dikkat çekiyor. Karlar arasında bükülmüş vaziyette duran ‘kağıtdan demir direkler’ esprisi de yapılan elektrik direklerinin kar yağışına dirençli olmaması, ‘meğer eski elektrik direkleri ne kadar sağlam yapılmış’ yorumlarına neden oluyor. Kırsal mahallelerde yaşayan köylü vatandaşlar, her rüzgar çıkmasında, şiddetli yağmurlarda ve kar yağışında yaşadıkları elektrik kesintilerinin alt yapıya sağlam malzeme kullanılmamasından kaynaklandığını ileri sürüyorlar! kesintileri, etkili olan yoğun kar yağışının önüne geçerek adeta hayatı felç etti. Toroslar EDAŞ yetkilileri yaşadıkları olumsuzlukların bir felaket olduğunu ve elektriklerin ne zaman verileceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyecekleri öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda Toroslar ilçesi kırsal mahallelerde Toros EDAŞ tarafından yaptırılan elektrik direkleri, kar yağışından etkilenmiş sanki eriyip, bükülmüş görüntüsü vermesi dikkat çekiyor. Karlar arasında bükülmüş vaziyette duran ‘kağıtdan demir direkler’ esprisi de yapılan elektrik direklerinin kar yağışına dirençli olmaması, ‘meğer eski elektrik direkleri ne kadar sağlam yapılmış’ yorumlarına neden oluyor. Kırsal mahallelerde yaşayan köylü vatandaşlar, her rüzgar çıkmasında, şiddetli yağmurlarda ve kar yağışında yaşadıkları elektrik kesintilerinin alt yapıya sağlam malzeme kullanılmamasından kaynaklandığını ileri sürüyorlar!

Başa dön tuşu
1xbet giriş