Mersin’i Gururlandıran 6 Genç Ressam

Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden olan Bahar Uyar, Hülya Gökhan, Efe Koca, Deniz M. Arslan, Zahid Alhaj ve Habib İnci belirledikleri “Sanatı Mersin İle Buluşturmak” teması ile eserlerinde gizli olan hikayeleri halka anlatıp, Mersin’i sanata teşvik etmek üzere Mersin Forum AVM’nde 24-29 Kasım tarihleri arasında kendi eserleri ve çabaları doğrultusunda ilk sergilerini açtılar.

Güncel Haber Ajansı (GHA), 6 genç ressam ile röportaj yaparak şunları dile getirdiler;

“Biz 6 öğrenci olarak kendi imkanlarımız doğrultusunda Mersin’in sanat açısından diğer büyük şehirler gibi ön plana çıkması adına öncülük yapmak istedik.

Sergimizin açılış evresinde birçok zorluk yaşadık

Çıktığımız bu yolda gerek yaşımızdan dolayı, gerek ise başaramayacağımız konusunda söylentilere maruz kalsak da inanmayanların aksine bizlere her anlamda yardımcı olan ve en önemlisi bize inanan kişiler başta öğretmenlerimiz olmak üzere Toroslar Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşın YILMAZ ve Mersin Forum AVM yönetimi oldu.

Toroslar Belediyesi Başkanı Sayın Atsız Afşın YILMAZ’ a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kendisi ile görüşmemizde, amacımızı ve çalışmalarımızı anlattıktan sonra; Sanat ve gençler yani bizim için elinden gelen her şeyi yapacağını söylemesinin ardından bizler için sağladığı lojistik ve afişler için matbaa yardımları yapması ve en önemlisi bize inandığı için çok teşekkür ediyoruz.

Sayın başkanımızın sergimiz başladığında şehir dışında olduğu için bizleri unutmayarak çiçek gönderme nezaketinde bulunması da bizlerin sergi süresince yaşadığımız en mutlu anlarımızdan birisi oldu…

Forum AVM Yönetimine ise bizim için sağladığı alan ve reklam panoları için teşekkür ederiz.

Sergimizi 24 Kasım’da açabilmemiz bizim için önemliydi.

Bu sergiyi açmakta 2 amacımız vardı. Birisi Mersin ve ikincisi ise başarımızın en büyük sırrı kararlılığımız ve inancımızın yanı sıra 4 yıllık aldığımız eğitimin neticesi yani öğretmenlerimizdir.

24 Kasım’da açtığımız bu sergiyi aynı zamanda öğretmenlerimize 4 sene boyunca onlardan aldığımız mesleki ve hayata dair olan bu eğitimin neticesindeki başarımızı onlara bu güzel gününde hediye etmek istedik.

Birçok öğretmenimiz sergimizi ziyaret amaçlı geldiklerinde tüm organizasyonu bize ait olan sergiyi açtığımız için bizler ile gurur duyduğunu söylerken bazı öğretmenlerimiz ise bu serginin aldığı en güzel öğretmenler günü hediyesi olduğunu duymak bizleri çok mutlu etti.

Farklı illerden özellikle sergimiz için gelenler ve AVM ziyaretinde sergimize denk gelen yabancı turistler oldu.

Toroslar Belediye Başkanımızın yardımı ile yaptığımız afiş ve sosyal medya çalışmalarımız neticesinde sesimizi Mersin’e ve şehrimizi temsilen farklı şehirlere de duyurabilmemiz, aynı zamanda duyurduğumuz sesin yanı sıra karşılığında sanata dair gördüğümüz güzel yaklaşımların neticesi olarak insanların şehir dışından sergimiz için Mersin’e gelmeleri bizi çok mutlu etti.

Sergimize gelen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlamaktan, resimlerimizin hikayelerini anlatmaktan ve misafirlere karşı sanatı ve Mersin’i temsil etmekten onur duyduk.

İnsanların sanata karşı olan bakış açılarını değiştirdik.

Gelen insanlara tabloların sadece bir resimden ibaret olmadığını, her bir tablonun aynı zamanda bizim için bir hikaye temsil ettiğini söylediğimizde artık insanların yanlış algılarını yenerek onlar ile aramızda duygusal bağlar kurduk ve bunun sonucunda güzel etkileşimler oluşturduk” dediler.

GHA

Başa dön tuşu
1xbet giriş