Mersin’de Gemilerin Atıkları Susanoğlu Plajı’na Akıyor

Mersin’e gelen gemiler Akdeniz’i kirletmeye devam ediyor.

Mersin il merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunan Susanoğlu plajı, vatandaşların yoğun uğradığı bölgelerden biridir. Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde bulunan Susanoğlu plajı son günlerde atıklarla başı belada.

Plajı kaplayan sarı tabaka, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Birçok vatandaşın müsilaj ihtimali veya kimyasal atıkların neden olduğu kirlilik diye şüphelendiği tabakanın nedeni ortaya çıktı.

TEKSİN’DEN CEVAP GELDİ

Mersin Odak Haber’e Mersin Büyükşehir Belediyesi iletişim hattı TEKSİN’in yaptığı açıklama ise kafalarda soru işareti bıraktı. Sarı tabakanın karadan denize bırakılan bir atık olmadığı cevabını veren TEKSİN’in açıklaması şu şekilde: ‘’Atakent plajında oluşan sarı renkli atık karadan denize bırakılan bir atık olmadığı, açık denizden yolcu gemileri ve yük gemilerinin bıraktığı atıkların akıntı ile sahile ulaştığı tespit edilmiştir’’ denildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Akdeniz’in kirletilmesine izin vermeyeceğiz’ diyerek denizi kirletenlere gereken cezayı kestiğini ve bu konuda hassas olduğunu ifade etmişti. TEKSİN’in tarafımıza yaptığı açıklamasında herhangi bir cezai yaptırımda bulunulacağını belirtmedi.

Mersin’in önemli plajlarından olan Susanoğlu Plajı’nın kirletilmesine sebep olan yolcu ve yük gemilerine önümüzdeki günlerde herhangi bir cezai bir yaptırım olup olmayacağı kamuoyunun merakla beklediği cevaplardan biri.

 

Haber: Sabri Borak

Başa dön tuşu
1xbet giriş