Mersin Kent Konseyi’nden Başkan Seçer’e ziyaret

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Başkan Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, “Kararlarımızı verirken mutlaka fikir almak, danışmak, farklı önerileri dinlemek bize yarar sağlıyor. Kent Konseyi de TADEKA ve MEDEKA örneğinde olduğu gibi bize önemli katkılar sunabilecek bir oluşum” dedi.

Kent Konseyi’nin farklı düşünceleri taşıyan insanların oluşturduğu bir yapı olduğunu da vurgulayan Seçer, “Çevre sorunlarından ekonomik, sosyal, kültürel sorunlara kadar birçok konuda karar alırken Kent Konseyi’nin bize sağlayacağı destek Belediyemiz için son derece önemli” diye konuştu.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Yürütme Kurulu Üyeleri ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Seçer, “Çevre sorunlarından ekonomik, sosyal, kültürel sorunlara kadar birçok konuda karar alırken Kent Konseyi’nin bize sağlayacağı destek Belediyemiz için son derece önemli” dedi.

“Kent Konseyi önemli katkılar sunabilecek bir oluşum”

Mersin ve Tarsus’un değerlerini açığa çıkarmak için iş birliği yapmak istediklerini, bu amaçla çalışmalarını sürdürdükleri anlatan Başkan Seçer, bu çerçevede Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nu (TADEKA) kurduklarını hatırlattı. MEDEKA ve TADEKA yapılarının içerisinde entelektüeller, akademisyenler, sanatçılar ve sporcuların, sivil toplum temsilcilerinin yani kente dair tüm aktörlerin gönüllülük temelinde belediye ile iş birliği yaptığını belirten Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Kararlarımızı verirken mutlaka fikir almak, danışmak, farklı önerileri dinlemek bize yarar sağlıyor. MEDEKA ve TADEKA’yı kurduğumuzdan bu yana da bu yapı içerisindeki kurullar vasıtasıyla her alanda bilgi alışverişinde bulunabiliyoruz ve kente dair yapacağımız projeksiyonlarda da oradan gelen bilgiler bizi doğru sonuç almaya yönlendiriyor. Kent Konseyi de bu yapısıyla aynı şekilde TADEKA ve MEDEKA örneğinde olduğu gibi bize önemli katkılar sunabilecek bir oluşum. Çünkü her alandan farklı düşünceleri taşıyan insanların oluşturduğu bir yapı. Kente dair bütün sorunlara hâkim bir yapı. Çevre sorunlarından ekonomik sorunlara kadar, sosyal sorunlara kadar, kültürel sorunlara kadar birçok konuda karar alırken Kent Konseyi’nin bize sağlayacağı destek bizim için, belediyemiz için son derece önemli. Ayrıca kente dair kamuoyu oluşturmada, özellikle çevre konularında Kent Konseyi’nin önderlik etmesi, yönlendirici bir rol üstlenmesini de değerli buluyorum. Yeni Yönetimi ile Yürütme Kurulu’yla Kent Konseyi’ne başarılar diliyorum.”

Tuğcu: “Fütüristik bir bakış açısıyla hareket ediyorsunuz”

Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu , Başkan Seçer’in mazbatasını almasının 3. yılı olduğunu hatırlatarak, “Çalışmalarınızın yoğunluğunu biliyoruz. Çok da güzel işlerin yoğunluğuna tanık olmak ayrı bir gurur. Mersin Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu çok kıymetli dinamiklerin temsilcileri ile sizinle buluşmaya geldi. Bir nezaket ziyareti olarak sizlerle birlikte olmak çok kıymetli. Fütüristik bir bakış açısıyla hareket ediyorsunuz. Yani 5-10 yıl değil, toplumun 50 sene, 100 sene sonraki yaşını görebiliyorsunuz. Bununla ilgili adımlar attığınızı da ben takip ediyorum. Bunlar da bizim için çok anlamlı” diye konuştu.

Ardından Yürütme Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi’nin çalışmalarından bahsederek, kent hakkındaki öngörülerini paylaştı.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş