Mersin Kadın Gücü üyelerinden Gazi Çiftliğine anlamlı ziyaret

Mersin Kadın Gücü üyelerinden Atatürk’ün mirası Gazi Çiftliğine anlamlı ziyaret.
Mersin Kadın Gücü üyesi çok sayıda kadın Silifke Atayurt ilçesinde ulu önder Atatürk’ün mirası olan Gazi Çiftliği’ni ziyaret ettiler. Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, “5 Aralık biz Kadınlara Seçme Seçilme Hakkı Verilişinin 87.Yıldönümü nedeniyle Atamıza teşekkür etmek için Gazi Çiftliğini ziyaret ettik “dedi.
Mersin’de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapan ve kadınların siyaset ile birçok alanda olmasını amaçlayan Mersin Kadın Gücü, 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi yıldönümü dolayısıyla Atatürk’ün mirası olan Silifke Atayurt’taki Gazi Çiftliği’ni ziyaret ettiler.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin birkaç ay önce onarıp açtığı Gazi Çiftliğine sabah erken toplu halde otobüslerle giden Mersin Kadın Gücü üyeleri, çiftlikte görevli kadınlar tarafından ilgiyle karşılandılar. Kadınlara Atatürk’ün Gazi çiftliğinde yaşadığı anıları anlatan bir sinevizyon gösterimi izletildi.
Gazi Çiftliğinde Atatürk tablosu önünde kadınlara hitap eden Mersin Kadın Gücü sözcüsü Cavidan Demirağ, Atatürk’ün mirası Gazi Çiftliğinde olmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, şöyle konuştu;” Birkaç ay önce gerçekleşen Çiftliğimizin açılışına da gelmiştik. Bu çiftliğin açılması için baya çalışmalar yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer ile çiftliğe önemli katkıları olan Mersin Kadın Kooperatifi başkanı Sayın Meral Seçer’e çok teşekkür ederiz. Ata’ya layık bir çalışma oldu. “5 Aralık biz Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi”nin 87.Yıldönümü nedeniyle Atamıza teşekkür etmek için Gazi çiftliğine geldik. Türk kadını Ata’ya çok şey borçludur. Bugün kadınlar aktif siyasette çok yer alıyorsa bunda Atamızın emeği çoktur. Atatürk, kadınlarına siyasette yer almasını çok istiyordu. Bizler de Ata’mıza layık olmak için siyasette ve yaşamın her alanında olacağız.”
Konuşmalarının ardından kalabalık kadın grubu, Gazi Çiftliğini gezerek hatıra fotoğrafı çekerken, bazı kadınlar ise duygusal anlar yaşayıp gözyaşlarına hakim olamadılar.

Başa dön tuşu
1xbet giriş