Mersin Barosu ile Çağ Üniversitesi işbirliği yapacak

Mersin Barosu ile Çağ Üniversitesi arasında bilimsel, sosyal, eğitsel ve diğer alanlarda ortaklaşa gerçekleştirilecek olan faaliyetler için işbirliği protokolü imzalandı.

Çağ Üniversitesi’nde Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ile Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Mersin Barosu avukatlarına, Çağ Üniversitesi akademisyenlerine, öğrencilerine ve topluma yönelik yerel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak projelerin birlikte geliştirilmesi, bunların Mersin ve tüm ilçelerinde uygulamaya konulmalarının sağlanması, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından sürdürülen bilimsel, sosyal, eğitsel ve diğer projeler içerisinde birlikte hareket edilmesine karar verildi.
İmzalanan protokol ile insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, hayvan hakları, tüketici hakları, avukat hakları, bilişim suçları, çocuk istismarı, çocuk işçiliği, kadına yönelik şiddet, uyuşturucu madde kullanımı, sağlık hukuku, fikir ve sanat eserleri hukuku gibi hukuki, bilimsel ve diğer konularda toplumda farkındalık ve bilinç oluşturulması, topluma haklarının öğretilmesinin sağlanması ve sahip oldukları haklarının kullanılması konusunda toplumun bilinçlenmesinin sağlanmasına yönelik ortak çalışmalar yapılmasının kararlaştırıldı.

Protokol kapsamında, Mersin Barosu üyesi avukatlarının, Çağ Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimleri ile toplumun sosyal, hukuki ve bilimsel konularda bilinçlenmeleri ve bu konularda farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal, hukuki, bilimsel, eğitim faaliyetleri, projeler, etkinlikler konusunda çalışmalar yapılmasına, ayrıca toplumu koruyucu, önleyici, geliştirici ve destekleyici panel, konferans, sempozyum, çalıştay ve söyleşiler düzenlenecek. Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlara, Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan özel hukuk, kamu hukuku, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ilişkiler ve küreselleşme, işletme yönetimi tezsiz yüksek lisans programlarında yüzde 75 burs olanağı sağlanacak.

Baro Başkanı Gazi Özdemir ve Rektör Prof. Dr. Ünal Ay, imzalanan işbirliği protokolünün Mersin halkı, üniversite ve avukatlar için güzel çalışmaların gerçekleşmesine vesile olmasını temenni etti.

Başa dön tuşu
1xbet giriş