Mersin 3 Ocak’ta tek yürek olacak

Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde düzenleyeceği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün”  heyecanı Mersin’i sardı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Valisi Ali İhsan Su başta olmak üzere Mersin protokolünü, kurum müdürlerini, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve esnafı tek tek ziyaret ederek, Zafer Yürüyüşü’nün ve kurtuluş etkinliklerinin davetiyesini takdim etti.

“PTT Pulu’ndan 3 Ocak Davetiyesi”

Kurtuluş’un 100. yıl anısına özel olarak pul şeklinde hazırlanan, üzerinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin bulunduğu davetiye ise takdir topladı.

3 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 08.00’da Toroslar Belediyesi hizmet binası önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan yürüyüşte temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandıracak.

Başkan Yılmaz: “3 Ocak’a ve Mersinimize Sahip Çıkacağız

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu yürüyüşle tüm Türkiye’ye birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz; “Mersin’in ortak değerlerle ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız bizim ortak değerlerimiz. Yerel olarak ortak değerimiz ise 3 Ocak Mersin’in kurtuluşudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersin’e sahip çıkınız!” diyerek seslendiği bu cennet şehri birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkaracağız” diye konuştu.

“Milli Mücadelenin Simgesi Kalpaklarımız Hazır”

“Bu yıl da kurtuluş ruhunun aziz mirasına yakışır şekilde tek yürek olacağız” diyen Başkan Yılmaz; “3 Ocak kutlamaları kapsamında Toroslar Belediyesi olarak bu yıl da dolu dolu bir etkinlik hazırladık. Milli mücadelenin simgesi kalpaklarımız hazır. Bayraklarımızı alacağız ve hep birlikte 3 Ocak’ın ruhuna yaraşır bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Her zaman yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Atalarımızın Mirasını, Kuvayi Milliye Karargâhı’nda Yaşatacağız”

 Başkan Yılmaz, Kurtuluş’un 100. yıl dönümünde Buluklu Mahallesi’nde hazırladıkları “Kuvayi Milliye Karargâhı’nın” açılışını da yapacaklarını belirterek; “Milli mücadelemizin destansı hikayesini, şehit ve gazilerimizin anısına, tüm detaylarıyla tek bir çatı altında bir araya getirdik. Milli mücadele kahramanlarımızdan devraldığımız inanç ve heyecanla, Kuvayi Milliye Karargâhımızın açılışını, 02 Ocak Pazar günü saat 14.00’da gerçekleştiriyoruz. Tüm halkımızı, bu değerli günün bir parçası olmak üzere açılışımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu
1xbet giriş